Bak til helgekosen!

Saftig krydderkake

Prøv denne deilig duftende krydderkaken til kaffen. Kremostglasur og sjokolade på toppen er utsøkt følge til kryddersmaken!

FRISTENDE: Kremostglasuren gjør denne krydderkaken ekstra saftig og god.
FRISTENDE: Kremostglasuren gjør denne krydderkaken ekstra saftig og god. Foto: Tove Hertzberg
Sist oppdatert

(Ca. 12 biter)

3½ dl hvetemel

3 dl sukker

2 ts kanel

2 ts ingefær

½ ts nellik

2 ts bakepulver

1½ dl melk

2 ss smeltet smør

1 egg

Glasur:

200 g kremost naturell

100 g smør

1 ts vaniljesukker

3 dl melis

Pynt:

100 g mørk sjokolade

Bland først det tørre i en romslig arbeids­bolle. Bland melk, smeltet smør og egg med det tørre. Rør godt til en klumpfri røre. Hell røren i en smurt form, (liten langpanne eller springform 24 cm passer til denne oppskriften).

Stek kaken ved 180° midt i ovnen i ca. 30 min.

Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.

Lag glasuren ved å blande mykt smør med kremost, vaniljesukker og melis, bruk gjerne en håndmikser til dette.

Legg kaken på et serveringsfat og dekk den med glasur. Rasp til slutt over sjoko­lade.

Kaken holder seg et par dager i kjøleskapet. •

SPESIAL: Oppskriften er hentet fra Kaker – 52 fristelser. Ønsker du flere deilige kaker, send en SMS med ordet KAKER16 og send den til 2205. Vi sender bladet rett hjem til deg, fritt levert ved bestilling via SMS. Beløpet belastes via ditt telefonabonnement. Pris kr 69.
SPESIAL: Oppskriften er hentet fra Kaker – 52 fristelser. Ønsker du flere deilige kaker, send en SMS med ordet KAKER16 og send den til 2205. Vi sender bladet rett hjem til deg, fritt levert ved bestilling via SMS. Beløpet belastes via ditt telefonabonnement. Pris kr 69.

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også