Smelter på tungen!

Glutenfri sjokoladenøttekake

Du kommer til å elske denne smaksbomben med karamelltopping!

LETT Å LAGE: Ja, denne ser avansert ut, men kaken krever hverken mye tid eller spesielle ferdigheter.
LETT Å LAGE: Ja, denne ser avansert ut, men kaken krever hverken mye tid eller spesielle ferdigheter. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
FRISTELSER: I Hjemmet uke 16 får du et helt bilag med fantastiske kaker, som denne friske sitronpaien.
FRISTELSER: I Hjemmet uke 16 får du et helt bilag med fantastiske kaker, som denne friske sitronpaien. Foto: Svein Brimi

(Ca. 10 bi­ter)

5 eg­ge­hvi­ter

200 g suk­ker

100 g val­nøtt­kjer­ner

100 g has­sel­nøt­ter

100 g mand­ler

SJO­KO­LA­DE­KA­RA­MELL:

100 g suk­ker

100 g smør

100 g mørk sjo­ko­la­de,

70 % ka­kao

5 eg­ge­plom­mer

4 ss kon­jakk

bær og mak­ro­ner til pynt

Pisk eg­ge­hvi­te­ne sti­ve. Fort­sett å pis­ke mens suk­ke­ret til­set­tes litt etter litt. Vend inn hak­ke­de nøt­ter.

Legg ba­ke­pa­pir i bun­nen av en rund form, 24 cm i dia­me­ter. For­del nøttemarengsen og stek midt i ov­nen i 1 time ved 150°.

Smelt suk­ke­ret til ka­ra­mell. Ta kje­len av pla­ten og vent noen mi­nut­ter.

Til­sett smør og sjo­ko­la­de og rør til alt er smel­tet. Hvis ikke alt smel­ter, sett kje­len på svak var­me og rør til alt er smel­tet. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene.

Smak til med kon­jakk.

Hvelv ka­ken over på et ser­ve­rings­fat (opp ned) og sett rin­gen til for­men rundt. Hell den var­me sjo­ko­la­de­sau­sen over. Sett ka­ken kaldt og la den trek­ke, gjerne over nat­ten.

 Fjern ka­ke­rin­gen og pynt med mak­ro­ner og fris­ke bær.

Ka­ken kan med for­del la­ges fle­re da­ger i for­vei­en, den blir bare bed­re av å stå.

Les også:

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 14/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også