Smelter på tungen!
Glutenfri sjokoladenøttekake
Du kommer til å elske denne smaksbomben med karamelltopping!
(Ca. 10 biter)
5 eggehviter
200 g sukker
100 g valnøttkjerner
100 g hasselnøtter
100 g mandler
SJOKOLADEKARAMELL:
100 g sukker
100 g smør
100 g mørk sjokolade,
70 % kakao
5 eggeplommer
4 ss konjakk
bær og makroner til pynt
Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkede nøtter.
Legg bakepapir i bunnen av en rund form, 24 cm i diameter. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i 1 time ved 150°.
Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og vent noen minutter.
Tilsett smør og sjokolade og rør til alt er smeltet. Hvis ikke alt smelter, sett kjelen på svak varme og rør til alt er smeltet. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene.
Smak til med konjakk.
Hvelv kaken over på et serveringsfat (opp ned) og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over. Sett kaken kaldt og la den trekke, gjerne over natten.
Fjern kakeringen og pynt med makroner og friske bær.
Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien, den blir bare bedre av å stå.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 14/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.