(Ca. 25. stk)

75 g smør

2½ dl melk

2½ dl vann

50 g fersk gjær

2 ts salt

2 ts sukker

ca. 12 dl hvetemel

FYLL:

50 g smeltet smør

2 ts tørket rosmarin

PENSLING:

1 egg

2 ts maldonsalt

Smelt smøret og tilsett vann og melk. Rør gjæren ut i væsken og tilsett salt, sukker og hvetemel. Arbeid deigen sammen til en glatt og smidig deig som får heve i 30 min under plast.

Kna deigen på et melet bakebord og del den i to. Kjevle hvert deigemne ut til et rektangel, pensle dem med smeltet smør og dryss på tørket rosmarin. Rull sammen fra langsiden og skjær i ca. 12-13 biter. Legg griflene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk ned midten på hver bolle med skaftet på en kniv, slik at det blir en fordypning og snittflatene vender oppover.

Prøv vår urtestang til suppen!

Ti sunne brød du kan bake selv

La griflene få etterheve i 20 min, pensle dem med sammenvispet egg og dryss til sist på litt maldonsalt.

Stek griflene midt i ovnen ved 225° i ca. 10 min.

Avkjøles på rist.

Kan fint fryses.

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!