Urtestang smaker helt fortreffelig til koldtbordet, en god salat eller varm suppe. Varier urtene fra gang til gang og finn dine favoritter.

© Hjemmet

Kopier adressen fra bildeteksten eller søk etter

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

(2 stk.)

50 g gjær

50 g smør

5 dl melk

2 ss sukker

1 ts salt

13 dl hvetemel

URTESMØR:

75 g smør

1 dl friske krydder-

urter (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)

PENSLING:

1 sammenvispet egg

DRYSS:

2 ss valmuefrø

Smuldre gjæren i en bolle.

Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37°. Hell blandingen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen.

Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 min.

Rør romtemperert smør sammen med urtene til urtesmør.

Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25x35 cm). Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.

Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen ved 200° i ca. 30 min.

Avkjøl på rist.

Nydelig gjærbakst til suppen

Ti sunne brød du baker selv

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Faksimile av bilaget til Hjemmet nr. 32, i salg fra mandag 4.8.2014. © Hjemmet

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!