Vintips

Til påskelammet kan det passe med en Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG 2005 , bestillingsnr.: 3498301, kr 155.

(6 porsjoner)

1 lammelår ca. 2,5 kg

1 ss hakket frisk rosmarin

2 ts salt

1 ts pepper

4 hvitløkfedd

TILBEHØR:

1 blomkålhode

4 gulrøtter

1 sellerirot

1 pose aspargesbønner

3 ss smør

Bland sammen urter, salt, pepper og finhakket hvitløk. Stikk små snitt med en spiss kniv i hele lammesteken. Gni urteblandingen over steken og pass på at noe kommer inn i snittene.

Legg rist over langpannen og legg steken oppå. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Pass på at termometeret ikke står mot ben, da kan du få feil kjernetemperatur.

Stek lammesteken midt i stekeovn ved 125° til termometeret viser ca. 70° for rosa kjøtt, og 75° om steken ønskes litt mer stekt. La steken hvile ca. 20 min før oppskjæring.

Del grønnsakene i mindre biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør.

Server steken med sjysaus, smørdampede grønnsaker og poteter.

Se også video av hvordan matekspert Christopher Sjuve i Klikk.no lager sin variant av Klassisk lammestek

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!