Snefrid og Erik fra «Ja, vi elsker camping»

TV-campingparet Snefrid og Erik: – Stenger ham i bua når han blir litt ugrei

Nå som det ikke er så enkelt å reise til det store utland, inntar mange nordmenn i stedet campingplassene i sommer. Snefrid og Erik fra TVNorges «Ja, vi elsker camping» gir deg sin guide til en vellykket campingferie.

GLADE CAMPERE: Snefrid Antonsen og Erik Hagen har sjarmert seg inn i hjertene til mange nordmenn. Nå deler campingparet sine beste campingtips.
GLADE CAMPERE: Snefrid Antonsen og Erik Hagen har sjarmert seg inn i hjertene til mange nordmenn. Nå deler campingparet sine beste campingtips. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Publisert

Kjæresteparet Snefrid Antonsen (64) og Erik Hagen (67) fra TVNorge-serien «Ja, vi elsker camping» ønsker velkommen til sitt ferieparadis på Biristrand camping sør for Lillehammer.

– Her trives vi bra. Etter å ha feriert på Montebello camping i mange år, fikk vi plass her for tre år siden. Før jul i fjor flyttet vi fra Gjerdrum til Biri, så nå bor vi bare et kvarters kjøretur unna campingvogna, smiler de to camping-kjendisene til Her og Nå.

Reiserestriksjonene som er innført som følge av koronapandemien, fører til at rekordmange nordmenn i år velger å prøve seg på campinglivet, og Snefrid og Erik kan anbefale ferieformen på det aller varmeste.

KJÆRESTER I 30 ÅR: Campingentusiastene Snefrid Antonsen og Erik Hagen feirer 30-årsjubileet på Biristrand camping. – Vi ble fort enige om at vi ville campe sammen, sier paret.
KJÆRESTER I 30 ÅR: Campingentusiastene Snefrid Antonsen og Erik Hagen feirer 30-årsjubileet på Biristrand camping. – Vi ble fort enige om at vi ville campe sammen, sier paret. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Ekte campingveteraner

– Kom dere på camping, folkens. Man må prøve det først. Pass på at alt fungerer i vogna, og vær forberedt på gassen og sånt noe. Du må gjøre deg kjent med campingvogna. Det er fort gjort å gjøre noe feil, sier de to – og deler gladelig sine campingtips med Her og Nås lesere.

Snefrid og Erik er ekte campingveteraner, og har lagt mang en campingferie bak seg i løpet av de 30 årene de har vært kjærester.

– Vi ble raskt enige om at campinglivet var noe for oss. Først reiste vi med bil og telt, og vi har vært på tur både til Bergen og Bodø. Så arvet jeg penger, og da kjøpte vi oss en campingvogn, forteller Snefrid.

– Jeg har vært på camping siden jeg var liten jentunge. På 60-tallet lå jeg og familien i telt ute på Langøya i Oslofjorden, minnes hun.

Les også: Silje Sandmæl elsker norgesferie: – Jeg pleide å reise på tur med mamma

Banket på midt på natta

Etter at Snefrid, Erik og deres to katter Petter og Pelle har latt seg følge av kameraer gjennom flere sesonger på TVNorge, er det mange som legger campingturen innom Biristrand for å hilse på de populære TV-kjendisene.

– Vi har en del besøkende innom her. Det er folk som har sett oss på TV som har lyst til å hilse på oss. Mange kommer langveisfra. De vil ha selfies med oss, og det er helt greit, forteller Erik.

Til tider har imidlertid oppmerksomheten fra andre campinggjester blitt i overkant stor.

– Vi var mer plaget av det på Montebello camping. Da kom det folk og banket på campingdøren midt på natta, og det var ikke noe særlig. De som drev campingen ville ikke si noe til folk som kom for å hilse på, for de ville at vi skulle få være i fred. Men så var det andre gjester på campingen som gjerne dro med seg disse ned til oss. Det var ofte når de hadde fått seg litt å drikke om kvelden. Det var litt kjedelig, for da hadde vi gått og lagt oss, forteller Snefrid.

Elsker det sosiale

«Ja, vi elsker camping»-stjernene hilser gjerne på både fans og andre campere når de er våkne, for nettopp det sosiale aspektet er en av de viktigste grunnene til at de elsker å tilbringe tid på campingplassen.

– Camping er sosialt, så da er det en fordel at du er en sosial type. Da treffer du folk hele tiden, og blir stadig kjent med nye folk. Det er det som er så ålreit med campinglivet. Istedenfor at man sitter inne i en leilighet, for dem som har det, så er det fint å komme ut fra byen og inn på en campingplass. Her kommer folk bort til deg med en gang, og vi har det veldig sosialt og fint, sier Snefrid og Erik med et bredt smil.

Les også: Psykolog Peder Kjøs: – Fisk og gjester blir dårlig etter tre døgn

Snefrid og Eriks beste tips til campingferien:

1. Skap stemning!

Snefrid og Erik anbefaler å pynte opp campingplassen for å skape en koselig atmosfære. – Vi har kjøpt diverse lamper og lykter som blinker og lyser i alle mulige farger. Jeg har dilla på flamingoer, ugler, elefanter og katter. Det er viktig å ha litt liv og farge på campingen, smiler Snefrid.

2. Ta deg en dans, men tenk på naboen!

– Du skal være stille og rolig etter klokken 23 om kvelden. Du kan sitte inne i «hytta» og spille litt musikk om kvelden, men du kan ikke spille for full guffe. Det er mange som liker svensk dansebandmusikk, men vi liker mer musikk som Credence. Det hender det blir full fart på plattingen eller en liten svingom inne i «hytta», forteller Snefrid.

LOV Å HA DET MORO: En svingom i stua og litt musikk på kvelden er lov, men husk på at det skal være stille og rolig etter klokken 23.
LOV Å HA DET MORO: En svingom i stua og litt musikk på kvelden er lov, men husk på at det skal være stille og rolig etter klokken 23. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

3. Ha med klær til alle årstider!

– Du vet aldri hvordan været blir, så du må ha med klær til alle værtyper og årstider. Det beste er å kunne gå rundt i en shorts eller kort skjørt og en bikinioverdel når det er varmt – og så gå over til «koseklær» om kvelden når det blir litt kjøligere. Da må man ha en joggebukse og en god genser. Grilldresser har vi ikke, selv om det også er populært på camping, sier Snefrid fra soverommet i vogna.

VÆR BEREDT I KLESVEIEN: I Norge vet man aldri hvordan sommerværet blir, og det er smart å pakke tøy til all slags vær.
VÆR BEREDT I KLESVEIEN: I Norge vet man aldri hvordan sommerværet blir, og det er smart å pakke tøy til all slags vær. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

4. Ikke gå hverandre på nervene!

Det kan bli trangt på en campingplass, men Erik har bygget seg en redskapsbod som han rømmer til når stemninga blir amper.

– Da går jeg ut i «furtebua», og så kommer Snefrid etter, ler han.

GI HVERANDRE PLASS: Campinglivet er trangt, og det er viktig med armsleng.
GI HVERANDRE PLASS: Campinglivet er trangt, og det er viktig med armsleng. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Ja, jeg stenger jeg ham inne i bua hvis han blir litt ugrei. Det hender at vi «blåser ut» en gang iblant. Det er sånn man kan klare å holde på et langt forhold. Hvis man ikke får blåst ut litt sinne, så kan det gå riktig ille. Nå har vi holdt ut med hverandre i 30 år, så da tror jeg at vi takler det rimelig greit. Nå fikk jeg roser av Erik, og så spanderte han middag på kroa på Biri etterpå. Da går det greit, forteller Snefrid.

Les også: «Avlys ferien! Nå er jeg så LEI av å stå for alt på hytta!»

5. Tips: Dra på shopping i gråvær!

Sommeren i Norge byr ikke alltid på sol, og i gråvær liker Snefrid og Erik å pusle med diverse på campingplassen – som å ta oppvasken utendørs eller snekre på plattingen.

– Erik synes det er litt kjedelig, men på en gråværsdag liker jeg best å dra på et kjøpesenter for å se etter noe nytt å kjøpe til campingen, forteller Snefrid.

Campingekspertens beste tips til ferske campere

Anita Hokholt Engh er fagsjef i Norsk Bobil og Caravan Club.
Anita Hokholt Engh er fagsjef i Norsk Bobil og Caravan Club. Foto: Privat

Fagsjef i Norsk Bobil og Caravan Club, Anita Hokholt Engh, har gode råd til de som ønsker å prøve ut campinglivet for første gang.

1. Planlegg reisen godt

– Vær fornuftig med planleggingen av hvor langt man skal reise. Man hører om de som tenker at «nå kan vi virkelig oppleve Norge», og som har tenkt at de skal kjøre Norge rundt i løpet av en to-tre uker. Det kan fort bli en veldig slitsom ferie.

– Finn ut om dere vil fricampe eller om dere ønsker å bo på en campingplass. Tenk på beliggenhet, og om det er mye eller lite folk. Har dere ønske om et basseng og flere aktiviteter?

Eller skal det være en campingplass som ligger mer utenfor allfarvei?

2. Ring campingplassen på forhånd

– Hvis dere har en fastlagt rute og vil innom noen av de store og populære campingplassene, så bør man ringe og avtale på forhånd. Da unngår dere å sitte i kø eller bruke lang tid for å komme seg på plass.

Før kunne man legge ut på tur og bråbestemme seg litt utpå dagen – når man ikke ville kjøre lenger – men nå er det ikke gitt at det er ledig kapasitet.

3. Hvor mange er bobilen registrert for?

– Når du kjører bobil er det også en viktig huskeregel å sjekke hvor mange den er registrert for. Det er ikke nødvendigvis sånn at en bobil er registrert på fem personer selv om det er sitteplasser med setebelte til fem stykker. Blir man stoppet da, kan det fort bli dyrt og ødelegge mye av ferieopplevelsen. Sjekk derfor alltid vognkortet.

4. Lasting av bobil og campingvogn

– Det er viktig at de ikke overlastes. Det er lett å tenke «her var det kjempestor plass, og jeg kan laste inn alt jeg vil». Men dette er det regler for. Bobilen må ikke bli for tung, og det skal ikke være fullt av løse gjenstander, for de kan skade både mennesker og inventar i kjøretøyet. Pass på at for eksempel gassflasker er sikret på en god måte.

Les også: Stor oversikt: Her er Norges naturiststrender

5. Vis hensyn i trafikken

Mer info om norske campingplasser

  • Sett deg inn i de ulike tilbudene til hver campingplass, og velg hvor du vil reise ut fra hva du ønsker av opplevelser – og hva du er komfortabel med.
  • Informasjon finner du på hjemmesiden til Norsk Bobil og Caravan Club: www.nocc.no
  • Oversikt over campingplasser i Norge: www.campingportalen.no

– Det er viktig å ha riktige speil slik at man har god oversikt i trafikken. Ta også hensyn til andre. De fleste som har vært på biltur og kommet bak en campingvogn har vel tenkt «nå kommer vi aldri forbi». Derfor anbefaler jeg campere å ha dette i hodet, og heller kjører inn til siden og slipper frem andre.

6. Vær grei med naboen

– Som ny camper kan det være ting man ikke vet eller er helt trygg på. Kanskje naboen kan komme deg til unnsetning? Derfor lønner det seg å være på hils og ha en hyggelig tone. En annen gang trenger kanskje de din hjelp?

– Husk også at det ikke er så lydisolert i en campingvogn og bobil. Så er dere av den høylytte typen, så vil alle få med seg hva som skjer og det er kanskje ikke så hyggelig hverken for dere eller naboene.

Les også: Chris (29) har kjøpt seg to campingvogner i år – dette er tabbene du må unngå

Sjekk ut disse campingplassene

Sydenstemning på Pluscamp Mageli camping

MAGELI: Mageli Camping sett ovenfra.
MAGELI: Mageli Camping sett ovenfra. Foto: Mageli Camping

Mageli Camping og Hytter er en av de største campingplassene i området rundt Hafjell/Kvitfjell, Hunderfossen og Lillehammer. Campingplassen ligger 15 minutter fra Hunderfossen og Lilleputthammer Hafjell, Kvitfjell og Skeikampen.

Campingen har 34 hytter og 200 vognplasser med strøm.På Mageli Camping har de eget svømmebasseng. Vannet i bassenget holder alltid 25 grader, det er eget område for mindre barn med fontene.

Telefon: +47 61 27 63 22

Adresse: Kongsvegen 2220

Sted: 2635 Tretten

E-post: [email protected]

Nordnorsk sjarm på Norwegian Wild/Camp Tranøybotn

NORWEGIAN WILD/CAMP TRANØYBOTN: Tilbyr både hytteutleie og bobilplasser.
NORWEGIAN WILD/CAMP TRANØYBOTN: Tilbyr både hytteutleie og bobilplasser. Foto: Norwegian Wild

På eventyrøya Senja finner du denne vakre campingplassen som byr på det ekte og nære – tett på naturen. Hyggelig vertskap med motto om at «et smil smitter mer enn et virus». Her er det hytteutleie og bobilplasser.

Campingen har egen grillhytte som kan benyttes av campingens gjester, fine servicehus med dusj/WC, kjøkken og kokemuligheter. I tillegg har de en sesongåpen kafé og interiørbutikk.

Campingen ligger vakkert til nede ved sjøen og ved inngangsporten til Ånderdalen Nasjonalpark. Deres sti starter fra campen, og byr på flotte turmuligheter for hele familien.

Telefon: + 47 91 63 57 60

Adresse: Tranøyveien 2002

Sted: 9304 Vangsvik

E-post: [email protected]

Nyt sjøluften på Havblikk camping

NESNA: Sjøluften på Havblikk camping kan gi ro i sjelen.
NESNA: Sjøluften på Havblikk camping kan gi ro i sjelen. Foto: Havblikk

Ser du solnedgangen fra Havblikk Camping, kommer du til å kjenne hvordan skuldrene senkes til ideell hvileposisjon. Her på Nesna i Nordland fylke, helt perfekt trukket til side for Kystriksveien, kommer både liten og stor til å trives.

Stor lekeplass, herlig vannsklie og spennende liv i fjæra – perfekt utgangspunkt for trivsel blant barna. Dersom sjølivet frister, er både fisking, dykking og kajakktur blant mulighetene.

Telefon: +47 75 05 65 40

Adresse: Sjåberget 3/10

Sted: 8700 Nesna

E-post: [email protected]

Blant TV-kjendiser på Montebello camping

KJENTE FJES: Daglig leder Lars Christian og kompisen Jermund ønsker velkommen til Montebello camping, kjent fra TVNorge-serien med samme navn.
KJENTE FJES: Daglig leder Lars Christian og kompisen Jermund ønsker velkommen til Montebello camping, kjent fra TVNorge-serien med samme navn. Foto: Promobilde

Daglig leder Lars Christian og kompisen Jermund ønsker velkommen til Montebello camping, kjent fra TVNorge-serien med samme navn. Her er flere sesonger av «Ja, vi elsker camping» spilt inn, og legger du turen innom vil du kunne treffe på flere kjente fjes fra TV-programmet.

Campingplassen ligger i naturskjønne omgivelser i Innland fylke, nærmere bestemt i Magnor – og har riksgrensen til Sverige som nærmeste nabo.

Telefon: + 47 62 83 72 33

Adresse: Montebello Camping og Turistsenter

Sted: 2240 Magnor

E-post: [email protected]

Glamping på Sandviken camping

IDYLLISK: Glamping på Sandviken Camping.
IDYLLISK: Glamping på Sandviken Camping. Foto: Sandviken Camping

Med Rjukan og Hardangervidda kun et steinkast unna, kan du campe i naturskjønne omgivelser i vakre Telemark. I nærheten kan du dra på Tungtvann-ekspedisjon til Vemork, skiturer i fjellet, fiske i Tinnjøen og leve ekspedisjonsliv på Hardangervidda.

Her er det campingplass til bobiler og campingvogn, 12 utleiehytter, 45 teltplasser og «glamping» i store telt – der du sover i en behagelig seng, elektrisk oppvarmet, med gulvtepper, lun belysning og ekte glamorøs campingstemning.

Telefon: +47 35 09 81 73

Adresse: Austbygdevegen 111

Sted: 3650 Tinn Austbygd

E-post: [email protected]

Smellvakre Lofoten Beach Camp

LOFOTEN BEACH CAMP: I nydelige omgivelser.
LOFOTEN BEACH CAMP: I nydelige omgivelser. Foto: Lofotenfjord

På vei gjennom Lofoten passerer du en av de mest spektakulære strendene i hele Norge. Bare et par meter fra dette surfing- og kajakk-paradiset, finner du en koselig og innbydende campingplass.

På Lofoten Beach Camp kan du oppleve den berømte midnattssolen. Campingen har egen strand som er en yndet lekeplass både for store og små.

Her foregår strandvolleyball, fotball, bygging av sandslott etc. Dette er et bra sted for vannsportaktivitet. Campingplassen tilbyr kurs i surfing og Stand Up Paddle.

Telefon: +47 950 35 283

Adresse: Kjerkveien 45

Sted: 8380 Ramberg

E-post: [email protected]

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2020.

Les også