Ny teknologi:

Vaskemaskin for motorsykkel

Av og til er det noen som forsøker seg med noe genuint nytt. Du har kanskje drømt om det - men har du hørt om en mc-vaskemaskin før?

LATMANNSDRØM? I disse dager lanseres en fullautomatisk vaskemaskin for motorsykler. Putt på penger, sett sykkelen i sprekken - og ta deg en kopp kaffe i mens. Det skjer selvsagt først i USA.

LATMANNSDRØM? I disse dager lanseres en fullautomatisk vaskemaskin for motorsykler. Putt på penger, sett sykkelen i sprekken - og ta deg en kopp kaffe i mens. Det skjer selvsagt først i USA. Foto: Produsenten

Publisert Oppdatert
ALLE TYPER: Maskinen er dimensjonert for alle typer sykler, som computermåles før de vaskes.

ALLE TYPER: Maskinen er dimensjonert for alle typer sykler, som computermåles før de vaskes. Foto: Produsenten

Ikke vi heller. Selv om vi svært oftet er fristet å bruke firehjulsvasken!

Men, som Motorcycle Daily har oppdaget, har nå har et amerikansk selskap (selvsagt), Harrell's Car Wash Systems, faktisk utviklet og klargjort for salg et system som debutere i disse dager.

Moto Express Wash-systemet skal produseres og distribueres av firmaet Washworld, som er blant de store i USAs bilpleieverden.

Slik fungerer det:

Du kjører fram til betalingsautomaten og trekker kortet eller putter på penger (normalpris er anslått til 10-15 dollar per vask i USA).

Deretter følger du instruksene fram til et gripesystem for forhjulet - hvoretter du kan bestille deg en kopp kaffe mens maskinen gjør resten.

Akkurat som i bilvanskemaskiner måles sykkelen opp av vaskemaskinenes computerhjerne før den går i gang. Den skal kunne fikse alt fra store touringmaskiner til små choppere.

Se også: Slik bruker du Klikk mc-katalogen

10 DOLLAR: Bildet er fra en demonstrasjon av systemet med ""lokkepris"" 10 dollar. Her hjemme hadde kanskje 150 kroner vært akkurat passe?

10 DOLLAR: Bildet er fra en demonstrasjon av systemet med ""lokkepris"" 10 dollar. Her hjemme hadde kanskje 150 kroner vært akkurat passe? Foto: Produsenten

Store og små sykler

Motorsykler er jo ganske komplekse i formene, og målingene tar høyde for både vindskjerm og mer delikate områder som sal og instrumenter. Ja, selv hjulene snurres rundt for å sikre fullstendig rengjøring.

I følge produsenten er ikke spyletrykket høyere enn hva man normalt vil risikere ved kjøring i regnvær.

Systemet er selvsagt ikke billig. Prisen er anslått til 75 000 dollar.

Se også: Vårens viktigste mc-nyheter

Kjendiskunder

Men for en større mc-forretning som ønsker å trekke kunder kan vel det være en god investering? Ikke ukjente Orange County Choppers har allerede bestilt fem stykker.

MC-WASH: Utviklingsteamet poserer - men turde ikke stille opp uten et par vaskedamer i bakhånd.

MC-WASH: Utviklingsteamet poserer - men turde ikke stille opp uten et par vaskedamer i bakhånd. Foto: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning