Skal du kjøpe ny motorsykkel i 2009, eller bare vil holde deg oppdatert på priser og data, da kommer du ganske enkelt ikke unna Klikk MC-katalogen .

Slik bruker du katalogen

Klikk MC-katalogen gir deg en unik måte til å få oversikt over modellutvalget for akkurat det området du er interessert i.

Klikk her for å gå rett til katalogen

Men la oss ta det konvensjonelle først.

mc katalog=

NEDTREKKSMENY: Alle 17 merker i alfabetisk rekkefølge, bruk nedtrekksmenyen for å se alle.

Merkene: Katalogen omfatter nå de 17 viktigste mc-merkene i Norge. Merkene er sortert alfabetisk, og de første 10 merkene finner du direkte. Resten får du opp under knappen "flere".

Modellene: Under hver enkelt merke finne du alle modellene fra dette merket. Siden kun 10 og 10 modeller vises, må du kanskje bla til neste side for å finne den du leter etter. Modellene vises med:

  • bilde og kategori
  • hk og ccm
  • pris

Merk at mange modeller leveres i utgaver med redusert effekt. Disse dukker opp med samme bilde, og det gjelder å velge den rette.

Klikk her for å gå rett til katalogen

Presentasjon: Videre er hver enkelt modell klikkbar. Du finner da en side med stor bilde av sykkelen, en kort presentasjon av sykkelen - og utdypende teknisk informasjon. Helt i bunn finner du lenke til produsentens hjemmeside.

mc katalog=

MODELLPRESENTASJON: med bilde, tekst, data og link. Har vi testet sykkelen, finner du etter hvert også link til testen.

Søk og lær

Men det er altså bare HALVE fornøyelsen. Det som virkelig gjør katalogen til et verktøy, er mulighetene til å søke opp samtlige motorsykler i:

  • kategori (for eksempel offroad, touring, sport)
  • prisklasse (for eksempel 100 - 125.000 kroner)
  • sylindervolum (for eksempel 500 - 750 ccm)
  • motorstyrke (for eksempel 100 - 125 hester)

Eller i et tusentalls kombinasjoner av disse utvalgskriteriene.

For eksempel: Sporttouring, pris over 200.000,-, 175 - 200 hk.

Klikk her for å gå rett til katalogen

mc katalog=

GODT SØK: Klasse, pris og motoreffekt gir deg rask oversikt over alternativene.

Noen søketips

Mange vil først søke på pris, for du har jo oftest et maksbeløp å forholde deg til. Men i de mest populære prisområdene, for eksempel 100 - 125 000 kroner er det fortsatt 46 sykler å velge mellom.

Men allerede da får du oversikt over hvor mange alternativer det er innen de enkelte kategoriene (se tallet i parantes) - og du vet jo sikkert omtrent hvilke type eller kubikk-klasse du ønsker det.

I den nevnte prisklassen er det for eksempel bare 9 sykler mellom 750 og 1000 kubikk - og dem ser du med ett blikk på søkeresultatet:

mc katalog=

OVERSIKT: I dette søket er det 9 sykler mellom 750 og 1000 kubikk ¿ og dem ser du med ett blikk.

Ikke glem katalogen for 2003 til 2008

Er du på jakt etter en ikke helt ny sykkel? Eller vil du vite mer om tidligere modell av samme sykkel? Da er den gamle MC-katalogen vår fortsatt i høyeste grad oppegående - her finner du alle modeller, priser og tekniske data fra 2003 og framover.

Klikk på: MC-katalogen 2003 - 2008

Se også: Er du på jakt etter sykkel med ABS-bremser? Da må du lese denne artikkelen - vi har komplett oversikt over alle ABS-sykler i 2009, merke for merke.

mc katalog=

2003 TIL 2008: Ikke like søkbart, men gamlekatalogen er fortsatt svært oversiktlig med alt av modeller, priser og nyheter seks år bakover.

Et par merknader

Flere kategorier: Merk at noen sykler dukker opp i flere kategorier. For eksempel vil du oppdage at BMW R1200GS dukker opp i både Adventure og Touring.

Disse mangler: Katalogen har foreløpig ikke med scootere, selv om de er store og tunge. Katalogen har heller ikke med alle offroadere og motarder (typisk KTM, Husqvarna, Husaberg) som primært er rene konkurransesykler, selv om de er registrerbare.

Klikk her for å gå rett til katalogen

Feilrapportering: Send mail til haakon.forde@hm-media.no

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!