James Hylton

Verdens raskeste bestefar

73-åring skal prøve å kvalifisere seg til USAs mest prestisjefylte billøp.

ØVERSTE DIVISJON: James Hylton blir den eldste føreren i NASCARs mest prestisjefylte klasse - hvis han klarer å kvalifisere seg.

ØVERSTE DIVISJON: James Hylton blir den eldste føreren i NASCARs mest prestisjefylte klasse - hvis han klarer å kvalifisere seg. Foto: Russ Hamilton

Publisert Oppdatert

Profesjonell racing er som oftest forbeholdt unge og spreke menn og kvinner, men det har 73 år gamle James Hylton tenkt å endre på.

I februar skal han nemlig prøve å kvalifisere seg til USAs mest prestisjefylte løp. Daytona 500 kjøres på Daytona International Speedway i Florida, og er åpningsløpet i NASCAR Sprint Cup Series - den øverste divisjonen av det som kalles "stock car racing".

NASCAR er ingen stor sport på denne siden av Atlanteren, men i USA er det big business. Det kan for eksempel nevnes at Jimmie Johnson, som i fjor vant sin tredje tittel på rad, fikk en premiesjekk på 7 millioner dollar.

Les også:

Må søke om USA-besøk

Bilsalget stuper i USA

Det er noen år siden Hylton sist vant et løp i den øverste divisjonen. Det var Talladega 500 i 1972, og han holdt til på den øverste divisjonen fra 1966 til 1977.

Etter hvert fant Hylton ut at han skulle trappe ned litt, og har de siste årene kjørt i ARCA-serien. Dette er en serie som blir sett på som to divisjoner under NASCAR Sprint Cup Series.

I 2007 prøvde han seg på comeback i Daytona 500, men klarte ikke å kvalifisere seg. Den gang var det trøbbel med clutchen som satte en stopper for det, men nå skal 73-åringen altså prøve seg igjen.

Hvis han klarer å kvalifisere seg, vil han bli den eldste føreren i Daytona 500s historie. På spørsmål om hva som er målene hans, er han heller ikke beskjeden:

- Målet mitt er å bli den eldste føreren i Daytona 500 noensinne, og selvfølgelig vinne løpet.

Da gjenstår det bare å se om både bil og kropp holder når gamlefar skal ut på banen på nyåret.

Les også:

Formel 1 på natta

Se bildene fra Daytona

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning