Stilettkjøresko:

Springhæl med stil

Her er festskoen for deg som skal kjøre hjem. Se også videotips: Ut av bilen med trang kjole.

Sheilas Wheels

Sheilas Wheels

Publisert Oppdatert

10 prosent av kvinnelige engelske sjåfører innrømmer å ha forårsaket en nestenulykke eller å ha vært skyld i en bilulykke fordi føttene enten har sklidd av pedalene eller satt seg fast mellom dem. Hele 80 prosent oppgir at de jevnlig kjører med "upassende" fottøy til formålet, så som alskens sandaler eller høyhælte sko.

Men nå finnes det en fullgod løsning for damer som ikke vil forsake stil for sikkerhet: Sheilas Heels, høyhælte sko med innfellbare hæler og friksjonsgrep i sålen.

Se også:

Stødig på høye hæler med Kathrine Sørland

Elske eller hate

Det er det ekstremt rosa forsikringsselskapet Sheilas Wheels som står bak både statistikken og skoene. Selskapet, som er fra Storbritannia (ikke Australia som man kunne tro), henvender seg utelukkende til kvinnelige bilister.

Og med mer enn en liten dæsj britisk humor.

Videoen "Hvordan gå ut av en bil med trang kjole med stil" er et strålende eksempel på uhøytidlig kobling av markedsføring og imagebygging.

For enten er du solgt - eller du hater hele konseptet. Og Sheilas Wheels har selvsagt en ærlig avstemning der du kan si hva du mener om påfunnene: Elsker eller hater.

Se også:

Toppløst og trendy

Sheilas Wheels

Sheilas Wheels

Egen håndveskedekning

Noe mer seriøst kan vi kanskje kalle egen forsikringsdekning av innholdet i håndvesken din. Ifølge Sheilas dekker en vanlig engelsk bilforsikring kun en håndveskes innhold for opp til 100 pund, eller ca. 1100 kroner. "Forskning" Sheilas har gjort viser imidlertid at innholdet i en gjennomsnittlig kvinnelig håndveske faktisk er verdt 290 pund, altså rundt 3200 kroner.

Forsikringstagere hos Sheilas får derfor en egen håndveskedekning for inntil 300 pund med på kjøpet, i tillegg til tapet av andre eiendeler som evt. stjeles ved innbrudd i bilen.

Les også:

Håndvesken - en virusbombe!

Kvinnevennlige verksteder

Et par andre kundetilpassede særtrekk er at Sheila kun benytter verksteder som har fått opplæring i kvinnevennlig kundebehandling. De har også en egen hotline beregnet for kvinner som har vært utsatt for "road rage" eller andre traumatiske opplevelser i trafikken.

Og ikke minst har de en online ordbok - eller "jargon buster" - som alle og enhver kan ha nytte av. De fleste kan forkortelser som ABS og GPS - men hva med SIPS eller CRS? Det siste står for Child Restraint System - se hvilke barneseter du skal velge her.

Noe for if-sidige?

Engelske forsikringsselskaper er åpenbart kommet et langt skritt lenger enn norske når det gjelder å skreddersy spesialpakker for nisjegrupper. Sheilas Wheels er nemlig ikke et idealistisk, frittstående foretak, de er et smart underbruk av det store selskapet eSure.

Men spiller det egentlig noen rolle? Selv uten en prisfordel ville undertegnede foretrukket et nisjeselskap med spesialkunnskap om meg og mine interesser fremfor det traurige grå selskapet jeg benytter i dag. Hva om if plutselig fikk øynene opp for middelaldrende menn med sans for øl og tv?

Mer skostatistikk her

Enn så lenge kan vi bare undres over hvorfor Sheilas Wheel har tatt skoen Sheilas Heel av plakaten midt i julebordsesongen. Har de gått tomme? Men du kan fortsatt lese interessant statistikk om kvinner og bil og skotøy her.

Se video:

How to exit a car like a lady whatever your skirt length!

:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning