Renault MéganeIII

Her er nye Mégane

Den nye Renault Mégane blir nok ikke like heftig debattert som forrige generasjon.

Publisert Oppdatert

Forrige generasjon Mégane var definitivt en elsk eller hat-bil, men Renault bestemte seg tydeligvis for at denne tredje generasjonen skulle bli lettere å svelge for flere.

Se alle våre biltester her

For den nye Mégane er helt klart ikke like kontroversiell som den forrige, men den ser likevel forholdsvis spenstig ut.

Renault eier akjser i Nissan - og omvendt - og det er grunnen til at nye Megané er bygget på samme plattform som Nissan Qashqai. Det fører til at den blir større enn forgjengeren, men vi kan samtidig forvente lavere vekt.

Les vår test av Nissan Qashqai 2,0 4x4 CVT her

Qashqai har jo tidligere fått god kritikk av oss her på Klikk Motor, og det gjør at vi har store forventninger til denne nye franskmannen.

Det ryktes at Mégane vil bli levert med en rekke motorer som spenner fra miljøvennlige E85- og biodiselmotorer til en heftig 2-liters turbomotor med 170 hester.

Renault vil nok utvikle mange forskjellige karosserivarianter av denne Méganen og vi kan nok vente oss både coupe-, cabriolet-, tredørs- og stasjonsvognversjoner av denne bilen.

Mégane III vil bli vist for publikum på bilmessen i Paris fra 4 til 19. oktober, og det er derfor nærliggende å tro at bilen vil komme i salg en eller annen gang i løpet av neste år.

Nysgjerrig på Klikk Motor? - Se video her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning