Project Splitwheel

Du kan utvikle en sportsbil

Du kan bestemme hvordan Caterhams neste modell blir.

Publisert Oppdatert

Project Splitwheel er navnet på nettstedet som skal utvikle Caterhams neste modell. Prosjektet går ut på at brukerne av nettstedet skal avgjøre hvordan bilen blir - både utseendemessig og teknisk.

Det er visse krav til bilen som skal bygges - i og med at det er Caterham som skal bygge den. Det betyr at verken varebiler eller pick-up-er vil bli valgt. Project Splitwheel-bilen må også være sportslig og kunne piskes rundt en bane - alt dette uten at bilen får en prislapp på mange millioner.

Bortsett fra dette er det ingen begrensinger når det gjelder design eller teknikk. Målet er at dette skal bli en bil som skal kunne bli produsert - og selges. Det betyr at miljøvennlig teknologi blir satt pris på, uten at det er et definitivt krav.

Les også:

Lav vekt - ekstrem motor

Lotus-jubileum

Årets feteste bil

Prosjektet er ikke offisielt i gang enda, da de visstnok har hatt sponsorproblemer, men det er allikevel haugevis av skisser og forslag i forumet på siden.

Folkene bak siden understreker at du ikke trenger noen spesiell kompetanse for å delta. Hele poenget med prosjektet er å la vanlige bilinteresserte få utvikle sin drømmebil.

Et stemmesystem vil etter hvert komme på plass, og vil være det som avgjør hvilke løsninger som blir brukt på den ferdige bilen. Om du har lyst på en hybridbil med turbo og kompressor er det bare å lansere forslaget. Kanskje det er akkurat din løsning som blir å finne på den ferdige bilen.

Se hvordan Klikk Motor tester biler her

Det vil naturlig nok ta en stund før den ferdige konseptbilen er på gata, men Project Splitwheel skriver på sin nettside at Caterham vil begynne byggingen av prototypen i løpet av 2010.

Designforslaget du ser i toppen av saken er sendt inn av nordmannen Svein Erling Lode fra Trondheim, og er en 2+1-seter. Løsningen er faktisk inspirert av et barneutsagn. - Idéen til dette setearrangementet fikk jeg da jeg overhørte ei lita jente som satte seg med et stort smil på passasjersetet i pappas nye sportsbil og sa: "Hvor skal mor sitte?", sier mannen bak til Klikk Bil.

Lode ser for seg en boxer-motor bak framakselen, noe som gjør dette til en "front-mid"-motorisert bil. Det er en liten bil det er snakk om. 3-Olé som bilen kalles er drøye 3,5 meter lang og kun 108 cm. høy.

Hvis du vil delta i utviklingen av en ny sportsbil kan du registrere deg på www.splitwheel.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning