Finnes det noe bedre på denne jord enn sportsbiler? Knapt. Det heftige motorbrølet, de balanserte kjøreegenskapene, de gode bremsene og ikke minst de fantastiske ytelsene - ikke mye slår det!

Dessverre koster de fleste sportsbiler veldig mye penger. Det norske avgiftssystemet har straffet effektstinne biler hardt, og Mazda MX-5 har lenge vært én av veldig få sportsbilalternativer til under halvmillionen på det norske nybilmarkedet. 

Nå er effektavgiften kraftig redusert, og fra 2017 forsvinner den helt. Nå er det utslipp av klimagasser som gjelder, og det er godt nytt for folk som liker fart og spenning. Hybriden BMW i8 er et godt eksempel. Lavt forbruk og utslipp, men likevel fantastiske ytelser er en vinnende oppskrift.

Tesla Model S er ingen sportsbil, men har definitivt ytelser på sportsbilnivå og baner vei for elektriske sportsbiler som kommer. Tesla er ikke med i denne quizen, men vi har funnet fram 15 kule sportsbiler. Noen nye, noen gamle.

Vi spør derfor: Hva kan du om sportsbiler?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!