Tesla Motors har det siste året tilbudt gratis lading med såkalte "superchargers" i USA. Nå får også norske Model S-eiere samme mulighet. Akkurat som Norge var det første land etter USA til å få Tesla Model S-bilene levert, blir Norge også første land utenfor USA der superladestasjoner plasseres ut.

Stasjonene ligge strategisk plassert med rundt 200 kilometers mellomrom, og skal binde sammen alle de største byene i Sør-Norge. Ifølge Tesla er ladestasjonene plassert såpass tett at Tesla-eierne kun trenger å lade i 20 minutter før reisen kan fortsette.

Ifølge Elbilforeningen er superladerne modulære og inneholder 12 ladere på 10 kW hver. Stasjonene lader dermed med 120 kW, noe som tilsvarer 500 km på én time. Det er ti ganger raskere enn de fleste konkurrentene, hevder Tesla.

De seks ladestasjonen er plassert på Dombås, Aurland, Lyngdal, Brokelandsheia, Lillehammer og Gol. De åpner i løpet av fredag 30. august.

Les også:

Vi har testet åtte elsykler - dette er de beste

Eieren av disse bilene er mest sinna

Bruktbilen for den trygghetssøkende

Årets råeste familiebil-duell

=

ÅPNER SNART: Her kommer de seks ladestasjonene. Illustrasjon: Tesla Motors

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!