Opel Monza var navnet på coupeversjonen av Opel Senator, og ble bygget fra 1978 til 1986. Det var en litt luksuriøs coupe som kunne fås med blant annet en 3,0-liters rekkesekser med 180 hk.

Nå har Opel børstet støv av Monza-navnet og plassert på et konsept som skal avsløre mye om Opels planer for den nære fremtid.

- Opel Monza Concept representerer morgendagens Opel, sier Karl-Thomas Neumann, CEO i Opel AG

- Bilen fremmer alt som karakteriserer Opel. Tysk presisjon kombinert med innovative teknologi pakket inn i fengende design, uttaler Neumann.

Monza Concept er 4.69 meter lang og har måkevingedører. Instrumenter og tradisjonelle displayer er erstattet av moderne LED-projeksjonsteknologi. Et sett med 18 LED-projeksjoner skaper en sammenhengende, og multifunksjonelt display med 3D-grafikk.

Selv om den er bare 1.31 meter høy, rommer bagasjerommet 500 liter.

Motoren i Monza er en videreutvikling av teknologien som benyttes i Opel Ampera, som er en elbil med rekkeviddeforlenger i form av en bensinmotor.

Men i motsetning til Ampera benytter Monza en helt ny tresylindret 1,0-liters SIDI turbo-motor rekkeviddeforlenger. Men den drives av naturgass istedenfor bensin, noe som betyr betydelig lavere CO2-utslipp.

=

VERDENSPREMIERE: Opel Monza Concept skal vises frem på bilutstillingen i Frankfurt i september. FOTO: Opel

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!