Det er tidligere racerfører Harald Huysman som fått verdens mest kjente formel 1-team til Norge. Teamet blir hovedattraksjonen på Rudskogen Motorfestival, som arrangeres 14.- 15. september.

- Det er utrolig hyggelig at de synes vår festival er noe de kan assosiere seg med, sier Harald Huysman, som er hovedeier i Rudskogen Motorsenter AS.

Hvilken fører som kommer til å kjøre bilen er foreløpig ikke kjent.

Ferrari har hele 16 fabrikksmesterskap i VM, og 15 førermesterskap. Totalt har teamet over 220 enkeltseiere. Teamet vant også Spanias Grand Prix sist VM-runde med Fernando Alonso. De hadde sin storhetstid fra 1999 til 2004 da de vant samtlige konstruktørtitler. Den føreren som har tatt flest førertitler for Scuderia Ferrari er tyskeren Michael Schumacher som vant mesterskapet fem ganger på rad fra 2000 til 2004.

Schumacher har aksjer i det Norske hovedanlegget på Rudskogen.

Mye moro for bilgale

Rudskogen Motorfestival ble arrangert for første gang i fjor og trakk rundt 17 000 mennesker til Rakkestad i Østfold. Nå blir det en ny fartsfest på Rudskogen Motorsenter med blant annet NM-finaler i Superbike hvor det blir utdelt kongepokal.

NTCC gjester festivalen med 25 amerikanske monsterbiler fra Norge, Sverige og Danmark.

MC-akrobaten Chris Pfeiffer gjestet festivalen i 2012. Han kommer tilbake til Rudskogen også i år.

Det blir også flyshow, Premium Cars utstilling med importører som Audi, BMW, Ferrari, Jaguar, Koenigsegg, Maserati og Porsche og defilering av det som motorsporten i Norge har å by på.

- Vi lover en fullspekket og ikke minst fartsfull festival også i år. Det kommer til å bli mye nytt. Blant annet skal vi ha Santander SuperCars. Her vil det komme biler som man bare hører om og sjelden ser, forteller Helen Thorgersen, prosjektleder i Rudskogen Motorfestival.

Les også:

Superduellen: McLaren P1 vs LaFerrari

Test deg selv: Hvilke superbiler ser du her?

Slik er Mercedes' nye flaggskip

Golf-en som får Golf GTI til å blekne

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!