En undersøkelse som det britiske selskapet Carrentals UK har gjennomført konkluderer med at kvinner er bedre sjåfører enn menn fordi kvinnene i undersøkelsen har vært i færre ulykker og har færre trafikkforseelser på samvittigheten enn mennene. Bakgrunnen for resultatet er intervjuer med 700 personer, som blant annet er blitt spurt om ferdigheter og opplevelser bak rattet.

Resultatet viser at menn typisk har flere prikker på førerkortet, har mottatt flere fartsbøter og har vært i flere ulykker enn kvinner.

- Menn liker å tro at de er flinkere til å kjøre bil enn kvinner, men undersøkelsen viser at menn er langt verre når det kommer til fartsbøter og antall prikker på førerkortet, sier Gareth Robinson, direktør i Carrentals UK.

I undersøkelsen kommer dette frem

57 prosent av mennene hadde vært involvert i en eller flere ulykker, mens 44 prosent av kvinne hadde opplevd det samme

45 prosent av mennene mellom 36 og 45 år hadde blitt tatt for å kjøre for fort. Det samme gjaldt for menn over 66 år.

60 prosent av mennene over 66 år hadde vært involvert i en bilulykke, sammenlignet med 30 prosent av kvinnene fra samme aldersgruppe

- Dette til tross, menn rangerer sine egen ferdigheter bak rattet høyere enn kvinner og anser seg selv som gode sjåfører selv om de bryter trafikkreglene oftere, sier Robinson.

- Kvinner er nok mer forsiktige sjåfører enn menn og tar færre sjanser. Sånn sett er ikke resultatene i undersøkelsen overraskende, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Les også:

5 solide og billige brukt-SUV-er

Nesten feilfri brukt-SUV

De fem beste brukt-SUV-ene

14 supre vinterbiler med 4x4

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!