Opels vesle SUV, Mokka, kommer til Norge i oktober og forhåndsbestillingene tyder på at Opel kan få en etterlengtet suksess. Nå kommer også Ford på banen med en liten SUV kalt EcoSport. Ford har ikke oppgitt noen eksakt dato for lansering annet at den kommer i løpet av 18 måneder.

I likhet med andre Ford-modeller kan også EcoSport kan fås med Fords nye 1.0-liters EcoBoost-motor. Det betyr antakelig at prisen blir relativt gunstig. Prisene på konkurrenten Mokka starter på 239 000 kroner.

Den vesle tresylindrede EcoBoost-motoren med turbo og 125 hester kan fint konkurrere med en 1,6-liters bensinmotor og skal greie opptil 16 kilometer på literen. EcoSport kan fås med femtrinns manuell girkasse eller sekstrinns Powershift automat.

EcoSport har hele 20 centimeters bakkeklaring og skal fint takle vanndybder på en halv meter. Lastevolumet er på 346 liter, som øker til 560 liter med baksetene nedfelt. I tillegg har bilen 20 oppbevaringsrom - ett mer enn Mokka.

Ifølge Ford forventes SUV-salget i Europa å stige med 34 prosent de kommende fem årene. Derfor er Ford på SUV-offensiven. Selskapet forventer å selge mer enn én million SUV-er i Europa i de neste seks årene, og at SUV-er vil representere hver tiende bil Ford selger i Europa.

Ford Ecosport. (04/22/12)=

ECOSPORT: Bilen har 20 centimeters bakkeklaring for en lastekapasitet på 346 liter med alle setene i oppreist posisjon. Foto: Ford

Edge kommer

Ford vil i løpet av de neste 18 månedene ha tre SUV-er på det europeiske markedet. Først ut er nye Ford Kuga som kommer i oktober.

Den er allerede lansert som Escape i USA, men har fått en noe trang fødsel grunnet to tilbakekallinger. Først ble den tilbakekalt fordi isolasjonen i enkelte tilfeller kom i veien for bremsepedalen. Nå er modellene med 1,6-liters bensinmotor tilbakekalt grunnet brannfare knyttet til overoppheting.

Ford har også bekreftet at den barske crossoveren Edge kommer til Europa.

2013 Ford Edge: Additional features in the Ford Edge crossover help to enhance the driving experience for 2013. (06/22/12)=

KOMMER: Ford Edge. Foto: Ford

All-new Ford Kuga at world renowned furniture and design event Salone Internazionale del Mobile in Milan. (UK) (4/25/2012)=

RETT RUNDT HJØRNET: Ford Kuga. Foto: Ford

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!