MyKey er navnet på det nye sikkerhetssystemet til Ford som Europa-debuterer i nye Ford Fiesta.

MyKey gjør det mulig for foreldre å sette begrensninger for barnas bruk av bilen. Det spørs om du blir noe særlig mer populær hos avkommet, men systemet lar deg blant annet konfigurere toppfarten slik at poden ikke skal sette ny rekord fra fotballtreninga til kebabsjappa. Du kan også bestemme volumet på stereoanlegget, slik at Jay-Z, Fun eller Rihanna ikke kan spilles høyere enn på volum to, Shakira aldri høyere enn helt av.

Med MyKey kan bilen også programmeres slik at stereoanlegget ikke kan brukes dersom setebeltene ikke er fastspent og at bilens sikkerhetssystemer ikke kan deaktiveres.

Nye Fiesta kommer også med kommunikasjonssystemet Ford SYNC og nødbremssystemet Active City Stop som fungerer i lave hastigheter.

Med Ford SYNC kan sjåføren stemmestyre mobiltelefonen og musikkanlegget. SYNC inkluderer også et nødhjelpsystem, som kobler bilen automatisk til den lokale redningstjenesten på riktig språk i det landet der bilen befinner seg i dersom den har vært involvert i en alvorlig trafikkulykke.

Tar ikke siesta

Fiesta har vært en av verdens mest populære småbiler siden den ble lansert for første gang i 1976. Dagens modell som ble lansert i 2008 har så langt i år solgt i 876 eksemplarer i Norge.

Nye Fiesta representerer først og fremst en fornyelse. Utseendet er preget av Fords nyeste globale formspråk og konseptbiler. Fronten er redesignet og domineres av en trapesformet grill og frontlys med kjørelys som bruker LED-teknologi. Forhøyningene på panseret gir et noe mer sportslig utseende. Den nye modellen kommer også med et interiør som skal være mer innbydende og ergonmisk riktig, ifølge Ford

Fiesta kan leveres med den prisbelønte 1,0-liters EcoBoost bensinmotoren som vui allerede har testet i Ford Focus.

New Fiesta delivers an advanced package of technologies including voice-activated in-car connectivity system Ford SYNC, Active City Stop and the European debut of MyKey. It will also be equipped with the acclaimed 1.0-litre EcoBoost petrol engine to deliver expected best-in-class fuel economy (UK). (09/05/12)=

NY FIESTA: Fronten er redesignet og domineres av en trapesformet grill. Foto: Ford

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!