Ofte er brorparten av lett gjenkjennelig design-DNA å finne på bilenes front og hekk.

Mye av identiteten ligger for eksempel i en grill, som kanskje bare endres marginalt over lang tid, eller i hvert fall beholder et tema eller en lett gjenkjennelig logo i flere tiår.

Også baklyktene til et merke har ofte et tema som går igjen fra modell til modell, og som gjør at du selv i mørket kan se hvilket bilmerke du har foran deg (prøv denne quizen).

Da er det verre å kjenne igjen en bil fra siden. Designen langs sidene er det vanskelig å få gitt en tydelig identitet.

Likevel er det noen bilprodusenter som over tid har banket sitt designspråk så ettertrykkelig inn i hodene våre, at du kjenner igjen en bil fra porteføljen deres umiddelbart, uansett fra hvilken vinkel du ser dem.

Derfor er noen av spørsmålene i denne quizen lette for de fleste. Har du god bilkunnskap, vil du sannsynligvis synes de aller fleste spørsmålene er greie å løse.

Atter andre har laget mye pregløst gjennom årene, og de fleste av oss vil ha problemer med å se hva slags merke og modell det er om vi kun ser dem fra siden.

Les også:

Utseendet er ikke alt (DS5)

Quiz: hva kan du egentlig om bil?

Quiz: kjenner du igjen disse instrumentene?

Quiz: Kjenner du igjen disse bilene?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!