Land Rover hyret Victoria Beckham som konsulent med tittelen "Creative Design Executive" da Range Rover Evoque skulle produseres.

Fru Beckhams bidrag har muligens hatt ønsket effekt, for kvinnelige motorjournalister fra 12 forskjellige land har kåret Range Rover Evoque til Women's World Car of the Year for 2012. I juryen sitter blant andre Vicky Butler-Henderson som er kjent fra Fifth Gear.

I fjor var det BMW 5-serie og Citroën DS3 som ble kåret til Women's World Car of the Year.

Årets kåring avslører en viss forkjærlighet for kompakt-SUV. På tredjeplass i kategorien "supreme winner" kom Audi Q3 - med BMW 3-serie på andreplass.

- Prisen bekrefter Range Rover Evoques brede appell, og hvor viktig det er at bilprodusentene møter kvinners preferanser og behov, sier John Edwards, direktør i Land Rover.

Range Rover Evoque vant også kategorien beste luksusbil

- Vi er like glade for alle de 111 utmerkelsene bilen har mottatt for design, egenskaper og ytelser, som vi er for at den også er en salgssuksess.

I tillegg til sammenlagtvinneren har juryen stemt frem vinnere i fire kategorier.

Fire klassevinnere

Beste luksusbil

1) Range Rover Evoque

2) Jaguar XJ

3) Audi A6

Beste familiebil:

1) BMW 3-serie

2) Audi Q3

3) Ford Focus

Beste sportsbil

1) Porsche 911

2) Jaguar XKR

3) Mercedes Benz SLK

Beste økonomibil

1) Honda Civic

2) VW Up!

3) Ford Fiesta

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!