Gjennomsnittsmålinger med fotobokser er nå startet i den undersjøiske veitunnelen Tromsøysundtunnelen. Den er dermed landets første tunnel med såkalt streknings-ATK.

Flere tunneler står imidlertid for tur. Både Eikesundtunnelen på Sunnmøre og Helltunnelen mellom Hommelvik og Hell skal utrustes med streknings-ATK.

Årsaken til at Statens vegvesen har fått klarsignal til å utstyre flere tunneler med streknings-ATK, er flere alvorlige ulykker og problemer med høy fart. Tromsøysundtunnelen har to adskilte løp. Likevel har det skjedd flere dødsulykker og ulykker med alvorlig personskade siden tunnelen ble åpnet i 1994.

- Målet med gjennomsnittsmålinger i Tromsøysundtunnelen er å få ned farten. Det vil forhåpentlig bidra til å redusere antall skadde og drepte i tunnelen, sier Rigmor Thorsteinsen, fungerende avdelingsdirektør i Statens vegvesen

Streknings-ATK i begge løpene i Tromsøysundtunnelen koster 5 millioner kroner.

Les mer om strekning-ATK her

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!