Det første offisielle bildet av nye Mitsubishi Outlander er sluppet. Det viser at storebroren til fjorårets mest solgte SUV, Mitsubishi ASX, blir temmelig ny.

I Europa blir nye Outlander lansert med to motorvalg: En 2-liter MIVEC bensinmotor og en 2.2-liter MIVEC Clean Diesel-motor. Begge kan leveres med enten 2WD og 4WD.

Bensinvarianten kan fåes med CVT automatgir, mens dieselvarianten kommer med en helt ny 6-trinns girkasse. På sitt beste skal den nøye seg med et CO2-utslipp på 130 g/km.

Bedre kvalitet

Størrelsen på bilen er ifølge Mitsubishi tilnærmet lik dagens generasjon, men den får nye innretninger som elektrisk bakluke, romsligere tredje seterad og flatt lastegulv.

Dagens Outlander er ikke kjennetegnet av utsøkte opplevelser innvendig, men ifølge bilprodusenten vil nye Outlander ha materialer; "som gir høy kvalitetsfølelse".

Den kan leveres med utstyr som frontkollisjonsvarsel med bremseassistanse (Forward Collision Mitigation System), adaptiv fartsholder, kjørefeltassistent (Lane Departure Warning System), to-sone klimaanlegg og xenon-lys med ekstra bred kjegle.

Kommer som hybrid

Nye Mitsubishi Outlander bygges på en global plattform, og blir således en såkalt verdensbil. Den vises frem for første gang på bilutstillingen i Genève i mars, og Russland får æren av å være første lanseringsland.

Til Norge kommer den høsten 2012.

I 2013 kommer i tillegg en hybridversjon på markedet, en plugg-inn-hybrid. Den skal ha en rekkevidde på over 800 km og et CO2-utslipp under 50 g/km, ifølge Mitsubishi.

Les også:

Spar 100 000 på denne SUV-en

Fem kompakt-SUV-er som imponerere

Mer solid brukt-SUV skal du lete lenge etter

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!