Neste år lanserer Skoda småbilen Citigo. Denne vesle nykommeren har fått fem stjerner og toppscore av EuroNCAP, både for aktiv og passiv sikkerhet i bilen.

Sammen med slektningen Volkswagen Up! og Seat Mii er Citigo den første småbilen noensinne som mottar fem stjerner.

Skoda Citigo gjorde det spesielt bra med tanke på passasjerbeskyttelse og kom godt ut i vurderingen av front- og sidekollisjoner og den såkalte whiplash-testen. Nye sidekollisjonsputer som kombinerer beskyttelse for hode og bryst leveres som standard i bilen.

- At Skoda Citigo får fem stjerner bekrefter at god sikkerhet er oppnåelig selv i småbilsegmentet, uttaler Eckhard Scholz, styremedlem med ansvar for teknisk utvikling i Skoda.

=

Skoda Citigo

Mye sikkerhet

Sammen med Volkswagen Up! og Seat Mii er Citigo den første bilen i småbilsegmentet som tilbyr nødbremsfunksjonen "City Safe Drive", som er en aktiv bremseassistent. Nødbremsfunksjonen for bykjøring blir automatisk aktivert ved hastigheter under 30 km i timen.

Avhengig av hastighet og trafikksituasjonen, kan City Safe Drive forminske omfanget av en kollisjon, eller forhindre den helt.

Mindre, men mer plass

Citigo er Skodas versjon av VW Up! og har samme målene; 3,54 meter lang, 1,64 meter bred og 1,48 meter høy. Citigo og Up! er faktisk litt kortere enn Fiat 500.

Bagasjerommet er på 251 liter, som utvides til 951 liter med setene nedfelt. Det er mer enn for eksempel Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107, som alle har et bagasjerom på 139 liter. Eller Fiat 500 som rommer 185 liter.

Skoda Citigo ble introdusert på det tsjekkiske markedet i høst. Bilen får europeisk premiere på den internasjonale bilutstillingen i Genève 2012, og ventes til Norge høsten neste år.

=

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!