Visuelt sett er ikke andre versjon av den R8 liknende sportsbilen lett å skille fra den første, men Audi kan røpe at "Detroit showcar Audi e-tron" er en del mindre og har en helt annen motor.

Første versjon var 1,90 meter bred, 4,26 meter lang, kun 1,23 meter høy og hadde en vekt på 1600 kg. Andre versjon er 1,78 meter bred, 3,93 meter lang og en centimeter lavere, dessuten er den slanket 250 kg i forhold til e-tron 1.

Fortsatt er det Lithium-ion batterier som serverer elmotorene kraft. Elmotorene som det i denne versjonen er to av og ikke fire som i e-tron 1. Nyeste versjon av e-tron har nemlig bakhjulsdrift.

De to elmotorene, som til sammen produserer 204 hestekrefter, sørger for en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 5,9 sekunder. Mellomakselerasjonen er kanskje enda mer imponerende, 60 til 120 km/t går unna på 5,1 sekunder.

Les også:

Alle nyhetene fra Detroit

Se video og hør lyden - Audi R8 5,2 FSI Quattro

Alle våre Audi-tester

Test: Audi R8 4,2 FSI

Les hele saken

Se flere saker fra: Årets biler fra A til Å

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!