Nå oppdatert med flere bilder.

I over førti år har Pirellikalenderen bare vært "The Cal". Selve kalenderen! Alle andre viser bare en oversikt over årets tolv måneder, ledsaget av bilder - for eksempel av lettkledte damer, bygninger eller biler.

"The Cal" er derimot kunst. Et kultobjekt trykket i begrenset opplag. Verdens vakreste kvinner fotografert av verdens beste i genren. Brandsbygging av ypperste kvalitet. Et genialt markedsføringsgrep fra den italienske dekkprodusenten Pirelli.

Marloes Horst fra Nederland.=

Marloes Horst fra Nederland.

Å fotografere Pirelli-kalenderen er et av de mest prestisjetunge oppdrag en modellfotograf kan få. I år gikk oppdraget til amerikaneren Terry Richardson. Opptakene foregår alltid i ett og samme land, og for 2010-kalenderen falt valget på Brasil.

Dette er britiske Rosie Huntingtons bakre og nedre del.=

Dette er britiske Rosie Huntingtons bakre og nedre del.

I alt 11 fotomodeller er med på de tretti utvalgte bildene som pryder neste års kalender.

Mens vi enkelte år i det nye årtusenet har sett kalendere med et svært artistisk uttrykk, har Richardson valgt å gå tilbake til det enkle.

Vil du ytterligere utforske Richardsons arbeid med "The Cal", finner du mange flere bilder her. På en av Pirellis egne nettsider finner du mer stoff om kalenderen, og om hver enkelt av fotomodellene.

Lily Cole.=

Lily Cole.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!