Strengt tatt skal du feste oblaten straks du får den. Endelig frist er likevel 14. august, og folk som har sitt på det tørre ellers, har hittil ikke risikert skiltklipping.

Fra kl. 00.00 natt til lørdag kan imidlertid sløve bileiere risikere å få bilskiltene sine klippet "on sight" - selv om alt egentlig er i orden.

For har du ikke samlet deg til å klistret det lille, gule merket på plass der det skal stå - på bilskiltet - er det alene grunn nok til at tollvesen og politi klipper skiltene.

Finner dem ikke = på tide å få ut fingeren

Skulle du av en eller annen grunn ikke ha mottatt oblatene, eller du har rotet dem vekk, da bør du reagere nå.

For uten skilt på bilen vil det jo være en prøvelse i seg selv å komme seg til en Trafikkstasjon for å få orden i sakene. Deretter er det en kostnad i seg selv å få nye skilt. Og du kan måtte vente i opp til tre dager på dem.

Finn nærmeste trafikkstasjon: Her er link til Vegvesenets oversikt.

Er du faktisk usikker på om alt er i orden? Da er du ikke alene. Men å finne ut om du er skyldig årsavgift er enkelt, det får du vite ved å sende en tekstmelding til 2282. Skriv "REGNR " (Eksempel: REGNR AA00000). NB! SMS-tjenesten koster tre kroner.

NB! Sjekket du neste EU-kontroll?

Nytt av året er nemlig at alle bileiere får informasjon om neste EU-kontroll på oblatutsendelsen.

I løpet av høsten slutter Statens vegvesen å sende ut brev med påminnelse om EU-kontroll. Framover vil alle få denne informasjonen sammen med oblatene sine.

Les også:

Om skiltene klippes, kan du gå tur i stedet. Vi har testet 21 av de beste tursekkene

Se alle våre biltester her!

Halvparten ville ha strøket til førerprøven

Har reddet liv i femti år

Disse bilene kan du stole på

EU-skilt, skilt flagg, nye skilt

GULT FØR OGSÅ: I 2007, men å resirkulere gamle oblater er neppe noen god ide. © FOTO: Arkiv

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!