DOBLER REKKEVIDDE: Som første elbil med lithium-ion-batterier dobber Reva sin rekkevidde.=

DOBLER REKKEVIDDE: Som første elbil med lithium-ion-batterier dobber Reva sin rekkevidde. © Arkiv

Indiske Reva, som titulerer seg som verdens største elbilprodusent, lanserer i dag den nye modellen Reva L-ion. Og i følge produsenten er dette den første serieproduserte elbilen med lithium-ion batteriteknologi på markedet.

Så er da også batteriteknologien lenge etterlengtet. Li-ion-batteriene veier mindre, yter betydelig mer og lades raskere enn dagens batteriteknologi.

Blogg: Kinabilen som ydmyker GM

Til Norge i mai

Den norske importøren Reva Norge har allerede bestilt biler som vil være klare for Norge i mai.

Reva Li-ion får en rekkevidde på 120 km. Topphastigheten vil være 80 km/t, og elbilen kan lades til 80 prosent kapasitet på tre timer. Full lading krever seks timer.

Men Reva Electric Car Company, REVA, har også utviklet en ladestasjon som lader Reva Li-ion til 90 prosent på én time. Disse ladestasjonene vil også bli tilgjengelige i Norge til våren.

Les om flere elektriske indere.

Solgt 130 eksemplarer så langt

Reva Electric Car Company, REVA, har hovedkontor i Bangalore i India. Den første utgaven av den indiske elbilen ble lansert på det norske markedet 21. juni 2007, og det er per i dag solgt over 130 av dem i Norge.

- Vi er stolte over å være første elbilaktør som kan tilby en elbil med lithium-ion batterier i Norge, sier markedssjef Bjørnar Teig i Reva Norge

Les også:

Batterirevolusjon ettersøkt

Chevrolet Volt - video

Disse forurenser minst

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!