Produktet har fått det oppfinnsomme navnet "ECO Pedal" og fungerer ved at pedalen yter motstand når sjåføren har en tung høyrefot.

Les også: Gi gass - spar drivstoff

Økopedalen er ment å hjelpe sjåførene til å kjøre mer økonomisk og miljøvennlig. Systemet samler inn data om bensinforbruk og girvalg, og regner deretter ut den optimale gassposisjonen.

Dobbel varsling

I tillegg til pedalen er bilen utstyrt med et lys på dashbordet som lyser grønt når kjøringen er økonomisk, men begynner å blinke hvis den er i grenseland.

Får du derimot horn i panna, sier systemet klart fra at du må roe deg ned ved hjelp av et oransje lys i dashbordet og solid motstand i pedalen.

Flere trinn

Denne oppfinnelsen er en del av Nissans "trelagsløsning" for å redusere utslipp: Kjøretøyteknologi, føreroppførsel og trafikkavvikling.

Dette systemet hører hjemme i den andre kategorien, og er ett av mange produkter i Nissans serie av grønne bilprodukter.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!