Finsk metall

Forbedrede egenskaper

Finske Buster blir mer familievennlig.

Publisert Oppdatert

Buster, den største aluminiumsbåtprodusenten i Europa, fortsetter å utvikle sortimentet. Denne høsten lanseres den nyeste versjonen av den mest populære motorbåten i de nordiske landene - Buster L. Det helt nye skroget, og innredningen med modernisert ergonomi, struktur og materialer, er resultatet av grundige produktutviklings- og testprosesser, heter det fra produsenten Fiskars.

Til tross for at kapasiteten er større, har den nye Buster L nesten de samme dimensjonene som sin forgjenger: Den er 14 cm lengre og 24 kg tyngre. Selv om båtens fartøysbredde bare er 1 cm bredere enn den forrige modellen, er bredden innvendig 15 cm bredere takket være den nye utformingen.

Se test av Buster XXL her.

Båten kan enkelt transporteres på en lettvektstilhenger uten bremser, tauet av en vanlig bil. L kjører fortsatt med en motorkraft på 30-50 hk, og den har kapasitet til seks voksne personer eller en anselig last, tatt i betraktning dens størrelse på 465 kg.

Mer komfort

Den forbedrede innredningen er mest åpenbar med de høyere sidene, økt bredde innvendig og i materialvalgene. Den gamle aluminiumsstrukturen på sete og konsoll er erstattet av rotasjonselementer i formstøpt plast. De nye, myke formene gir forbedret ergonomi og setekomfort.

Buster er med tiden blitt den klart mest populære aluminiumsbåten i Norge, og interessen blir vel ikke noe mindre med den forbedrede L-modellen.

Les om Buster XSR.

Nye Buster L

- Lengde: 5,04 m (4,90)

- Bredde: 1,98m (1,97)

- Tørrvekt (versjon med enkel konsoll): 362kg (338)

- Anbefalt motor: 30-50 hk

- Kapasitet: 6 personer eller 465 kg

www.yamaha-motor.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning