10 av markedets beste bowridere

Godt og blandet

Bowriderne er komfortbåtene for familien. Vi har testet ti av de beste.

Yamarin 63 BR 20091021

Yamarin 63 BR 20091021 Foto: Egil Nordlien HM Foto

Publisert

Når det kommer til småbåtkomfort er det få som slår bowriderne. Ingen småbåttype gir flere komfortable sitteplasser per fot, samtidig som man sitter godt beskyttet mot fartsvind og sjøsprøyt bak rattet, akkurat som i en liten daycruiser.

Dessuten har de fleste en brukbar kalesjeløsning som gjør utfluktene litt mer vanntette.

Amerikansk utgangspunkt

Amerikanerne har tradisjonelt vært mesterne på bowridere, med sine "flytende badeplattformer" med svulstige sofabenker, uttallige koppholdere og vanntette fjernkontroller for stereoen.

Spesielt fokuset på sitteplassene foran konsollen varierer, og dette er naturlig nok vesentlig når man først går til innkjøp av en båt med delt konsoll og sittemulighet i baugpartiet.

Bedre i Norden

Men de siste årene har det skjedd ett og annet med de nordiske bowriderne, også. Spesielt "nykommeren" With har bidratt med en fin nordisk variant, mens merker som Yamarin og Nordkapp har hevet seg betydelig i segmentet. Det betyr at utvalget er stort både i merker og varianter, men også i antallet bruktbåter til salgs i markedet.

Vi har samlet et knippe både flunkende nye og litt eldre modeller som du kan kjøpe brukt, og gir deg våre meninger om dem.

Se også vår test av de beste bowriderne.

Les også om båtfolkets mest ettertraktede skjærgårdsjeeper.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning