Skjærgårdsjeepen - trolig den mest norske av alle båttyper - er stadig en favoritt blant landstedeiere. Med senterplassert konsoll og stor dørkplass er dette et praktisk og kjørevillig konsept du får i størrelse opp mot 30 fot. Skjærgårdsjeepen er normalt også lett å traile, og er populær både som badebåt, vannsportbåt og hobbyfisker.

I år lanseres det flere utenlandske skjærgårdsjeeper i Norge enn på lenge, mye på grunn av begrenset kjøpelyst og dermed et større marked for mindre og rimeligere båter. Det betyr et mangfold av båter med ulik tilnærming til design, komfort og sjøegenskaper. Det gjør det selvsagt ikke noe lettere for en stakkars båtkjøper, men utvalget og prisene blir jo desto hyggeligere.

Blant de heteste norske kandidatene kommer vi ikke utenom Nordkapp og Askeladden. 600 Enduro har fått en vesentlig ansiktsløfting, mens S6 er det nye flaggskipet til en formsterk Askeladden . Egil Ranvigs Cormate Sportmate er kostbar, men en spennende designperle.

Men også markedslederen Yamarin og outsideren Ryds viser seg stadig bedre. Beneteau satser hardt og har ikke mindre enn tre ulike modeller ute på sitt 650 skrog. Polsk-Svenske Atlantic er en prisgunstig nykommer, og bidrar til at prisforskjellene fra topp til bunn blir vesentlige.

Les også testen av fem skjærgårdsjeeper her.

Sjekk vår båtkatalog for skjærgårdsjeeper mellom 100-200 000 kroner

Skal du kjøpe bruktbåt? Følg våre tips.

Står mindre og rimelige skjærgårdsjeeper på menyen? Les mer her.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!