Franske Beneteau lader opp til høstens store båtmesser ved å lansere flere solide nyheter og utvidinger i eksisterende flåte.

Blant de største nyhetene finner vi nye Swift Trawler 50. Dette blir den første IPS-baserte modellen i swift-flåten, som nå spenner fra 34 til 52 fot - med vanlig aksling. Både skrog og til en viss grad overbygget skal være tilpasset framdriftssystemet fra Volvo Penta.

Båtbyggeren understreker at manøvrerbarheten har fått seg et kraftig løft, siden hele skuta nå kan kontrolleres med joystick.

Som forventet i denne sjangeren loves det relativt rikelig med plass om bord. Selve formgivningen er et resultat av et samarbeid mellom verftets egne designere og Pierre Frutschi. Lansering er forventet til båtmessa i Cannes, som går av stabelen i september.

=

IPS-TRAWLER: Dette blir den første IPS-baserte modellen i denne serien, som nå spenner fra 34 til 52 fot. FOTO: Beneteau

Beneteau Barracuda 7=

35 KNOP: Den nye 21-foteren er rigget for utenbordsmotor på maks 200 hester. Her skisseres det en toppfart på rundt 35 knop. FOTO: Benetau

Ny Barracuda

I andre enden av skalaen finner vi nå verftets nye Barracuda 7, oppfølgeren til Barracuda 9, som ble lansert for vel ett år siden.

Den nye 21-foteren er også en planende styrehusbåt rigget for utenbordsmotor på maks 200 hester.

Her skisseres det en toppfart på rundt 35 knop.

Men båten har blitt nokså brei med sine 2,75 meter. Fordelene ved dette er mye plass rundt styrehuset, i tillegg til at skroget skal tåle rikelig med sjø, ifølge båtbyggeren.

Selve hytta kommer med to skyvedører som standard, noe som letter tilgangen.

Videre leveres den standard med et lite overbygg over akterdekket, slik at nedbøren eller sola blir for påtrengende.

Lanseringen er forventet å finne sted under båtmessa Båter i sjøen i september.

Beneteau Barracuda 7=

BARRACUDA: Nye Barracuda 7 er oppfølgeren til Barracuda 9, som ble lansert for vel ett år siden.

=

STORSELGER: Nye First 25 s har fått større rigg enn sin forgjenger. ILLUSTRASJON: Beneteau

Mer seil

Beneteau har funnet fram nye planer for sine minste seilbåter også. First Twenty og First 25S har begge en lang historie hos denne båtbyggeren.

Nå har de blant annet fått på plass ny rigg og større seil, for å nevne noe.

Videre blir storcuiseren Sense 46 nå det 4. medlemmet i denne familien, som fra før har 43, 50 og 55 på programmet.

Dette er båter ment for mer bedagelig langfart, med lettseilte egenskaper. Videre kommer du deg til brygga ved hjelp av joystick.

Så langt har ikke nyhetene fått norske priser.

=

NY: Storcuiseren Sense 46 blir nå det nye 4. medlemmet i denne familien, som fra før har 43, 50 og 55 på programmet. FOTO: Benetau

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!