Mange har båten i sjøen vinterstid, men ikke alle har tilgang til et bobleanlegg ved brygga som holder skroget is- og skadefritt vintersesongen igjennom. Wee Marine AS har funnet en smart løsning på utfordringen ved å konstruere et lite og personlig bobleanlegg som både er rimelig i innkjøp og lett å montere.

Fjernstyrt

Bobleanlegget isFRI består av en luftpumpe med en 1,1 kW elektromotor som pumper luft igjennom et rør fire meter under vannlinjen til båten. Pumpen er termostatstyrt, noe som gjør at den slår seg på automatisk når omgivelsene blir kjølige nok.

Men det smarteste ved dette systemet er at det kan fjernstyres: Med få tastetrykk på mobilen kan anlegget slås av eller på uansett hvor du befinner deg. Du kan også motta tekstmeldinger om ute og innetemperatur i båten.

Vinterhavn=

USIKKERT: Mange har båten i sjøen vinterstid, men ikke alle har tilgang til et bobleanlegg ved brygga som holder skroget is- og skadefritt vintersesongen igjennom.

Alarm

Det personlige bobleanlegget kan også monteres med alarmfunksjon som er utviklet i samarbeid med norske Sikom AS: dersom det oppstår en lekkasje i skroget, registreres dette av sensorer og du får et sms-varsel på din mobiltelefon. Det samme skjer dersom noen prøver å bryte seg inn i båten.

Tørt om bord

At båten er fuktig og kald vinterstid er selvsagt et vanlig problem. Mange har egne varmeapparater gående ubevoktet for å løse kuldeutfordringene, men med isFRI er problemet løst: Pumpen gir fra seg varme på rundt 0,9 kW når den er i bruk, samtidig som den suger ut den fuktige luften under dekk. Dermed har du også fjernstyrt antifukt-og varmeanlegg i båten din.

Nylig lansert

Med lavt strømforbruk er isFRI bobleanlegg ikke bare et godt alternativ for private båteiere, men også for store båtforeninger som vil unngå betydelige strømutgifter under vintersesongen. Den nye oppfinnelsen hadde premiére under båtmessen Dra til Sjøs i Bergen i februar. Komplett anlegg koster fra 12 900 eksklusiv slangepakken.

Se også: De beste gjestehavnene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!