Ett år etter at Askeladden lanserte sin første styrehyttebåt - Askeladden P66 Pilothouse - kommer en ny versjon over samme tema. Askeladden P66 Weekend heter nykommeren, og er en mer familie- og komfortorientert modell enn Pilothouse; den frir i større grad til hobbyfiskeren.

På båtmessen i Göteborg er Askeladden P66 Weekend en av de store nyhetene, sammen med Goldfish 28 Tender og Nord West 430 SportsTop.

Den største forskjellen mellom Askeladdens to styrehyttebåter er en bredere hytte i Weekend. Det gir i første rekke bedre plass innvendig, men selvfølgelig litt smalere og ikke fullt så dype dollbord på sidene. Hytta er lys og åpen, med solid ståhøyde.

På babord er det en liten sittegruppe med bord. Senker du bordet har du en soveplass, og snur du ryggstøtten på den forreste sitteplassen, har du også et copilotsete i fartsretningen.

Del

Askeladden P66 Weekender

Hytta er blitt bredere og plassen innvendig er bra i Askeladden P66 Weekend.

Sove- og kokeplass

Førersetet virker behagelig, og førerplassen er velordnet med god plass til kartplotter i midten. Bak i hytta på styrbord side er det et lite pantry.

I forpiggen finner du køye med plass til to om du legger inn ekstra puter, og på styrbord er det et greit toalettrom med ordentlig spyletoalett. Skal du bruke båten på kjølige eller fuktige dager bør du krysse av i utstyrslisten for 2 kW varmer med defroster.

Ute på akterdekket er det god plass til fiskeaktiviteter. Akterbenken fungerer greit som sitteplass, og du kan bestille vippbare benker på hver side om du ønsker å utvide sittekapasiteten. På listen over tilleggsutstyr finner du også utvendig styreposisjon, samt heldekkende akterkalesje.

Askeladden P66 Weekender

Et kokeapparat og vask får plass bak førersetet.

Askeladden P66 Weekender

Det er soveplass i forpiggen og ved å legge ned bordet i salongen får du ytterligere en køye.

115-150 hk

Askeladden har motorsamarbeid med Suzuki, og Askeladden P66 Weekend passer for 115-150 hk.

Prisen for standard båt med 115 hk ligger på 455 000 kroner, mens den med 150 hk kommer på 492 000 kroner. Fartspotensialet ligger på henholdsvis 28 og 34 knop.

I følge Askeladden skal båten ha sjøegenskaper som ligner mye på P66 Pilothouse. Det betyr at den er lettplanende, men ikke spesielt sportslig. Vi antar at de fleste vil klare seg med 115 hk, mens 150 hk vil passe om du ofte har flere personer i båten.

Modne kunder

- Vi har fått god respons på denne modellen fra våre forhandlere, forteller Leif Bergaas, markedssjef i Askeladden Boats AS. Ordrene fra forhandlerne dekker produksjonen frem til høsten 2011.

-Det er først og fremst et voksent publikum som faller for denne båttypen. De som vil ha et enkelt og komfortabelt båthold uansett vær og årstid, sier Bergaas.

Askeladden P66 Weekend blir vist første gang i Norge under Dra til sjøs-messen i Bergen 17-20. februar.

Askeladden P66 Weekender

Askeladden P66 Weekend har sitte- og køyeplasser nok til å fungere som familiebåt.

Les mer

Test Askeladden P66 Pilothouse: Hobbyfisker-drømmen

Test Askeladden C62: Fin, ny daycruiser

Tre styrehyttebåter i test: Fornuftige helårsbåter

Test av styrehyttebåter: De rimelige alternativene

Tekniske data Askeladden P66 Weekend

 • Designkategori: C
 • Lengde: 6,60 m
 • Bredde 2,50 m
 • Vekt uten last og uten motor: ca. 1500 kg
 • Personer: Maks. 7
 • Motor: Maks. 111 kW/150 HK
 • Drivstofftank: 140 liter
 • Vanntank: 40 liter
 • Septiktank: 40 liter
 • Motorstamme: Lang
 • Fart med Suzuki DF-150 HK ca. 34 knop
 • Fart med Suzuki DF-115HK ca. 28 knop
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!