Det gode livet kan nytes om du har båt fra Kina. Beviset er de to kinesiskbygde trawlerne fra Adagio Yachts og Royaler Yachts, som er relativt nye stjerner på trawlerhimmelen.

Her kan vi starte med å si at det i grunnet er lite som minner om tråler igjen, selv om det er det trawler egentlig betyr direkte oversatt.

Men: Adagio Sundeck 40 og Royaler Sundeck 38 er muligens de likeste båtene vi har testet til nå, og som samtidig har kommet ut under to forskjellige merker. Årsaken er enkelt at båtene deler de samme tegningen, men de er produsert på hver sin kant av Kina.

Norgesnyheten Adagio Yachts fikk vise seg behørig frem i forbindelse med båtmessa Boot i Düsseldorf i januar. Da var det 51,5 foteren deres som stod i fokus.

Nå er det etterfølgeren Adagio 40 Sundeck som står for tur. Adagio 40 skal ifølge importøren være et alternativ til de som er lei av å starte båtturen med hvite knoker rundt rattet i 30 knop, mens resten av familien holder seg fast for å unngå nyresvikt.

Tilsvarende kan også sies om Royaler Yachts nyeste variant Royaler Sundeck 38, som er verftets minste båt. Begge båtene er nemlig svært så identiske over ripa.

Skrogene på sin side har noe mindre forskjeller, som vi skal komme tilbake til.

Begge produsentene har satset sterk på trawlerkonseptet, hvor lav marsjfart, høy bokomfort og lang rekkevidde står sentralt - yrkesimaget blir stadig mer utvannet. I tillegg ligger det litt i kortene her at prisen også spiller en viktig rolle, siden produksjonskostnadene er noe mer beskjedne østafor.

Se også: American Tug 41 mot Royaler Pilothouse 42.

Kortversjonen av konklusjonen er at vi synes hovedelementene som skrog og motor holder god standard ut fra sjanger og pris. Smak og behag skiller egentlig resten, men vi synes Adagio scorer litt bedre på finish.

Døm selv under.

NBT Son 2010 Adagio mot Royaler Adagio 40 Sundeck Royaler 38 Sundeck=

LIKE, MEN U LIKE: Begge båtene er svært så identiske over ripa. Skrogene på sin side har noe mindre forskjeller. © Egil Nordlien HM Foto

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!