=

Det er riktignok bare et designeksperiment fortsatt, men designeren Dennis Ingenmansson har tegnet denne hypermoderne superyachten på oppdrag for det nederlandske selskapet Estech.

Båten er 45 meter lang, og er ment å være så miljøvennlig som overhodet mulig. Derfor har den blant annet et solcellepanel som skal sørge for strøm til de elektriske motorene. Båtbransjen har, som mange andre bransjer, fått øynene opp for vektreduksjon. Denne båten skal bli bygget i lettvektsmaterialer. Dette skal sørge for at energiforbruket holdes på et minimum.

Flere superyachter:

Verdens største superyacht

Norskdesignet superyacht

=

Miljøvennlige dekk

Estech utvikler miljøvennlige dekk, og mye av grunnen til at de ville ha denne båten designet, var for å vise frem egenskapene til produktet sitt.

Noen av fordelene skal visstnok være valgfriheten, både med tanke på farge og utforming. Ifølge produsenten skal det ikke være noen grenser for hvordan et dekk kan se ut. Om bord på denne yachten har designeren tegnet et intrikat mønster på dekk. Dette er for å vise frem mulighetene som ligger i dette materialet. Ifølge produsenten skal de være lettere, mer holdbart og kreve mindre vedlikehold enn tradisjonelle materialer.

Les også:

Pass på at du blir sett

Du kan leie fjordens feteste båt

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!