Optisans Highsea Plus lanseres denne våren som en peilekikkert i det litt mer eksklusive leiet. Dette er på ingen måte et teknologisk vidunder fra kikkertprodusenten, men i grunnen bare rundt et kilo solid gummiert optikk med kompass.

Dette er i alle fall førsteinntrykket etter at vi kom over denne på fjorårets største maritime utstyrsmesse i Amsterdam.

Det som er mer unikt, er at Suunto står for kompassbiten her. Finske Suunto har etter vår erfaring levert solide saker i mange år.

Kikkerten er ellers vanntett og gassfylt. Optisk sett dreier dette seg om 7x50, altså en vanlig styrke for en håndholdt kikkert, med en synsvinkel på 7,1° ved 124 meter.

Les også:

Les også kikkertertesten, fra absolutt øverste hylle

Elmotorer som virker

Bredbåndsradaren er her

Optikken for øvrig er antirefleksbehandlet og har individuell fokusering. Kikkerten lover til og med å være perfekt i rullende sjø, hvor du gjerne vil holde deg fast og samtidig kunne skarpinnstille kikkerten.

Det vites ikke hvem som for tiden sitter på agenturet til Optisan her til lands, men den svenske maritime kjeden Seasea, hvor vi fant nyheten, har den i sin nettsjappe under adressen seasea.se.

Prisen ventes å vippe rundt 2300 kroner her til lands.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!