Fakta:

Posisjon (WGS 84): N 62' 00,54, E 005' 11,82

www.skjaerbuda.com

www.silda.com

Legger du til i gjestehavna på Søre Silda, eller Søre-hamna, trenger du ikke slite skosålene mye før du sitter ved utserveringen og nyter livet. Foruten skjenkerett, har stedet per i dag en meny som bør kunne tilfredsstille de fleste ganer.

På solrike dager med litt vind er det godt å slå seg til her mens man venter på optimale forhold rundt det værutsatte Stad i Sogn og Fjordane, men denne havna er også verdt et besøk i seg selv. Venter du på godværet, er du for øvrig i godt selskap, for blant andre dikterpresten Petter Dass skal ha søkt nødhavn her på øya.

I dag er det for det meste hytte- og båtfolk som frekventerer Skjærbuda, får vi vite av stedets hyggelige ansatte. Dette er egentlig et gammelt fiskersamfunn, som har øya Selja med det kjente St. Sunniva-klosteret som nærmeste nabo. Skjærbuda er opprinnelig ei saltebu fra 1800-tallet; den ble gjort om til pub i 1987.

Innseilingen til Søre Silda er uproblematisk for de fleste fritidsbåter, og havnen ligger beskyttet for vestavær. Er du utelukkende på jakt etter en ventehavn, kan vi også anbefale den nodre havnen.

Skjærbuda ble Klikk.no båts siste stoppested i Nordsjøløypa.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!