Christian Radich

Terje Haugen

Sjarmerende skjærbud

På øya Silda nordøst for Måløy er tilbudene for sultne og tørste sjøfarende blitt flere.

Så langt er mer enn 70 skuter samlet i Liverpool til det som av mange betraktes som verdens største samling av seilskip. Også de tre norske stolthetene "Statsraad Lehmkuhl" "Sørlandet" og "Christian Radich" er påmeldt til regattaen, som i år starter nord for Irland, og går via Skottland og Orknøyene før båtene ankommer Måløy i begynnelsen av august. Etter et par dagers landligge seiler båtene mot Bergen, der havna fylles opp med båter i perioden 9 - 12 august. Regattaen avsluttes i Den Helder i Nederland.

Les mer om regattaen her: www.tallshipsracesbergen.no

Gammel tradisjon

Regattaen ble arrangert for første gang på begynnelsen av 50-tallet, og tidligere har blant annet Fredrikstad og Stavanger vært vertshavn for de flotte seilskutene. Det konkurreres i fire klasser og størst prestisje knytter det seg til oppgjøret mellom de største skutene, der de norske seilskipene kan vente hard konkurranse fra andre fullriggere og barker.

Les også

Landets grommeste seilbåt

I seilbåt til Antarktis

Se alle våre båttester her.

Det er den ideelle stiftelsen Sail training international som organiserer seilasen, og det er ett krav til deltakende båter at minst halvparten av medseilerne om bord skal være under 25 år.

Les mer her: www.sailtraininginternational.org

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!