Ollie Marriage Foto: John Wycherley

Slik er Norges dyreste bil

For litt over åtte millioner får du den mest komplette superbilen noensinne.

Porsche har sine ladbare hybrider, men med den Panamera-lignende Porsche Mission E varsler bilprodusenten at de kommer på en elektrisk bil med ytelser en Porsche verdig. Konseptet Mission E skal ha over 600 hk og en rekkevidde over 500 kilometer. Den skal greie 0-100 km/t på 3,5 sekunder og 0-200 km/t under 12 sekunder.

Teknologi fra Le Mans-bil

Kreftene kommer fra to elektriske motorer. I drivlinjen finner vi også PMSM-systemet (Permanent Magnet Synchronous Motors) som benyttes i Le Mans-bilen 919 Hybrid.

Batteriet i Mission E skal kunne lades til 80 prosents kapasitet (rekkevidde 400 kilometer) på 15 minutter takket være 800-voltsteknologi og Porsche Turbo Charging. Som Audis elektriske SUV-konsept kan Mission E induksjonslades.

Ikke rett rundt hjørnet

Mission E har firehjulsdrift, samt firehjulsstyring med Porsche Torque Vectoring som fordeler kraft til alle fire hjulene.

Det er naturlig å sammenligne Porsches elektriske superbil for familien med de hvasseste versjonene av Tesla Model S, men Porsches bidrag til elbilutvalget er ikke rett rundt hjørnet. Det er ventet at en firedørs elektrisk Porsche vil komme innen 2020.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!