Med "hyttebil" mener vi stasjonsvogner med høyere bakkeklaring, pyntelister, skliplater  og 4x4, altså biler som er noe bedre rustet for kjerreveien enn en vanlig stasjonsvogn.

Denne bilnisjen har stadig tilsig, nylig med VW Golf Alltrack og Volvo V60 Cross Country (du kan snart lese tester av disse bilene på Klikk.no/motor).

Passat Alltrack kommer også

Nye Passat Alltrack er ventet noe senere i høst. Sammenlignet med en vanlig Passat vil Alltrack-versjonen ha 2,75 cm høyere bakkeklaring. Fire motorer tilbys; én bensinmotor på 150 hestekrefter, samt tre TDI dieselmotorer på 150, 190 og 240 hk. Bilen har 4Motion-firshjulstrekk som standard, basert på femte generasjon Haldex.

I tillegg til programmene Eco, Normal, Sport og Individual, har Alltrack også kjøreprogrammet Offroad, hvor bilen blant annet skal ha kortere bremsedistanse på løst underlag. Hill Descent er også inkludert i programmet, samt en funksjon som sørger for at bilen sklir bakover dersom man kjører en bratt oppoverbakke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VW Passat Alltrack

KOMMER: VW Passat Alltrack. FOTO: Produsent

Tillatt tilhengervekt er 2200 kg, og Trailer Assist, som gjør det lettere å rygge med henger, kan velges som tilleggsutstyr.

Kun 10 000 kroner dyrere

I første omgang kommer Passat Alltrack i tre motoralternativer til Norge. Senere kommer 2,0-bensinmotoren med 150 hk, manuelt gir og 4Motion-firehjulsdrift.

2,0 150 hk TDI 4Motion manuell: 470 000 kroner
2,0 190 hk TDI 4Motion DSG: 540 300 kroner
2,0 240 hk TDI 4Montion DSG: 603 500 kroner

Med disse prisene er Alltrack 10 000-13 000 kroner dyrere enn Passat stasjonsvogn Highline med tilsvarende motor. Prisene er eks. frakt- og leveringsomkostninger.

Skoda Superb vil også komme i en hyttebilversjon. Det er ikke klart om den vil videreføre 4Drive-betegnelsen eller om den tar en Scout. Når den kommer eller hva den vil koste, er foreløpig uklart.

Her er alle hyttebilene som vi har testet

(Artikkelen fortsetter under)

4x4 stasjonsvogn

BIL FOR NORGE: Under kan du lese enkelttester av Skoda Octavia Scout, Subaru Outback og Audi A6 Allroad. Bildet er fra en trebilstest i Vi Menn Bil TopGear nummer 3 2015. FOTO: Terje Bjørnsen

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!