Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Mote og design er uten tvil en kunst som fortjener sin respekt.

Men akkurat som ikke alle kan se forskjell på et ekte Gustav Klimt maleri og en kopi fra Ikea (undertegnede inkludert), er det ikke alltid like lett å forstå fancy moteord og uttrykk.

For å ikke snakke om hvordan du faktisk skal bruke en trend, når du først har forstått hva den går ut på.

Uforståelige formuleringer

- Wang, et tennissko-hode hvis det noen gang var et, brukte de sporty skoene som et ledemotiv, og nytolket ikoniske stiler som klær. Nike sine kjente Flyknits ble re-forestilt som klengete body con-kjoler i elektriske farger, mens den velkjente hvite og grønne Adidas Stan Smiths skoen ble hva annet enn tenniskjoler.

Dette skriver Style.com, moteverdenens ledende trendnettside, i sin analyse av designeren Alexander Wang sin vår- og sommerkolleksjon – direkte oversatt.

Her kan det kanskje være vanskelig å forstå hva som egentlig prøves å formidles, bortsett fra at det har noe med tennissko og sporty klær å gjøre.

Sagt på en enklere måte, var Wang inspirert av klassiske joggesko fra merker som Nike og Adidas, og har brukt lignende farger, sømmer og former på klærne sine.

Tidligere trender reoppfinnes

At det er lett å la seg skremme av rare formuleringer, og til dels utilnærmelige bilder fra catwalken, har jeg full forståelse for.

Men heldigvis er mote og trender langt mer uskyldig og enkelt å bruke for oss som ikke lever i og ånder for en eviglang moteuke.

Det geniale med trender er at de kommer og går. En tendens som virkelig farger det 21. århundre, er at tidligere trender fra de foregående tiårene konstant reoppfinnes.

Dette er gode nyheter for både lommebok og miljøet, da det betyr at trendplagg vi kjøpte for fem-ti år siden, plutselig kan bli like relevante i dag.

I tillegg er handleturer til bruktmarked, vintagebutikker og Fretex en aldri så liten gullgruve for garderoben vår. Og en ekstra bonus er det jo at vi da sikrer oss unike plagg som ingen andre har.

De beste vårtrendene 2015

Så mens jeg guider dere gjennom åtte av vårens største trender, er det greit å lage seg et mentalt bilde av hva du allerede har i garderoben eller på loftet, og gjerne ta turen innom en bruktbutikk.

Det er for all del ikke et poeng å kjøpe seg en splitter ny garderobe hver eneste sesong.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!