Hverdagen vår styres av teknologiske gadgets om dagen – på godt og vondt.

Likevel kan nok ikke de aller fleste forestille seg et liv uten hverken mobiltelefonen eller laptopen.

Så hva med skjønnhetsgadgets?

De har jo lenge vært en stor del av salongpleie, men teknologiske duppeditter til hjemmebruk begynner definitivt å bli mer utbredt.

De er ofte rimelige og anvendelige, og hudpleierutinen vår skal bli raskere og mer effektive av dem.

Men hva synes de profesjonelle ekspertene om å innføre profesjonelle hudpleieredskaper i hjemmet?

- Skeptisk

- Av erfaring er jeg skeptisk til de fleste slike «hjemmeduppeditter», forteller hudterapeut og fagsjef ved Skintific, Ann Kristin Stokke.

Hun har jobbet mye med maskiner som kun selges til profesjonelle, og merker at mange produsenter nå lager hjemmeutgaver av disse.

- De er som regel i beste fall for svake til å ha en effekt, og i verste fall så kan de gi negative bivirkninger på grunn av feil bruk, advarer hudpleieren.

Vi har snakket med to hudeksperter i tillegg til Stokke, og fått deres vurdering av fem skjønnhetsgadgets på en generell basis.

Kosmetisk lege ved BeWell klinikken i Sandnes, Rolah O. Lønning, som også er forfatteren av boken Frisk Hud og nettsiden ROKderm.com.

Lill-Beathe Bjerkholt er faglærer ved Hudpleieakademiet.

Sjekk hva ekspertene mener kan være positive sider og negative sider ved bruken av fem populære skjønnhetsgadgets.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!