Riktig form på bryna:

  1. Legg brynskosten inntil nesevingen, la den krysse indre øyekrok – der hvor kosten treffer brynet burde brynet starte.
  2. Legg brynskosten inntil nesevingen og skrå den rett utenfor iris – der hvor kosten treffer brynet burde knekken være.
  3. Legg brynskosten inntil nesevingen, la den krysse ytre øyekrok – der hvor kosten treffer brynet burde brynet stoppe.

Kilde: Ida Enstrøm, makeupartist og sminkelærer ved Tone Lise Akademiet.

- En klassisk brynstabbe som vi ser mye av er å følge en brynstrend og form som ikke nødvendigvis passer deg, dine bryn og ansiktstrekk.

Dette sier makeupartist og sminkelærer ved Tone Lise Akademiet, Ida Engstrøm, som også underviser i nettopp forming og farging av bryn.

- Heldigvis begynner vi å gå bort fra hardt opptegnede og stramme «Instagram-bryn», og over til mer naturlige bryn hvor alt du egentlig trenger å gjøre er å fremheve dine naturlige form og farger, sier hun.

For stor avstand

Gina Marie Falck jobber som makeupartist og brynstylist ved Beauty House Oslo. Hennes beste råd er å beholde en god del fylde, og unngå å ha altfor stor avstand mellom brynene – som mange har.

- Da er sjansen stor for at du må tegne opp brynene på nytt over en hårløs hud, som er langt vanskeligere enn å fylle inn partier med litt mindre hår.

Sjekk hvilke fem andre brynstabber ekspertene råder oss til å styre unna, og ikke minst hvordan du best sminker og former brynene.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!