Du skulle kanskje tro at utvalget av gode skjønnhetsprodukter her i Norge allerede var ganske stort, men alle som har vært innom et Sephora-parfymeri i utlandet vet at det er mange ting vi går glipp av.

Faktisk er det fortsatt noen av de aller største kultproduktene som ikke har funnet veien inn på det norske markedet.

Den internasjonale makeupartisten Tomas Erdis har en teori om hva det kan komme av:

- I utlandet våger de å utfordre sine egne sminketeknikker, farger og være mere bold. I Norge går vi ofte for det naturlige for å ikke skille oss ut.

Kjøp skjønnhetsprodukter på ferie

Når du først er på reise, anbefaler ekspertene Klikk Mote har snakket med at du kjøper både gamle kjenninger og nye skjønnhetsprodukter.

- Fordelen med å shoppe utenlands, i Europa i det minste, er at du får igjen skatteavgiften på flyplassen ved å fylle ut tax refund-skjema i butikkene du handler i. Da kan du lett spare endel penger, forklarer skjønnhetsansvarlig i norske Elle, Therese Dombek.

Sammen med et knippe norske skjønnhetseksperter, har vi plukket ut noen av de beste utenlandske produktene du burde kjøpe under sommerens reiser.

Under har vi delt inn produktene etter land, men husk at flere av disse kan kjøpes i de fleste europeiske land utenfor Norden, samt Nord-Amerika.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!