Akkurat som huden din kan hinte om at du er stresset eller sover dårlig, kan også håret ditt uttrykke mer enn du tror.

Kanskje har du hormonelle forstyrrelser som plutselig gjør håret tynnere? Eller benytter du deg av en hårstyling som ødelegger manken?

Det er altså flere uvaner og hodebunnplager du kan tyde deg frem til – kun ved å sjekke allmenntilstanden på håret og hodeskallen.

Vanlig med hår- og hodebunnsproblemer

- Det er ikke bare kunder med bekymringer for ansiktshuden som kommer til oss. Problemer med hodeskallen og håret generelt er vanligere enn folk kanskje tror, sier Jan-Ernst Veer, hudlege ved Oslo Hudlegesenter.

En tilstand som de fleste opplever fra tid til annen, er en kløende hodebunn.

- Det kan være ulike grunner til at dette oppstår. Vanligvis ser vi det hos de som bruker produkter som ikke er kjøpt hos frisør. Disse kan inneholde mye silikon og parfyme som hodebunnen reagerer på, forteller Ellen Støen, daglig leder ved Norsk Frisørskole i Trondheim.

Hvis håret plutselig blir tynnere, kan det ha flere årsaker, opplyser Rolah O. Lønning, lege, hudekspert og forfatter av boken «Frisk hud».

- Dette kan være forårsaket av stoffskifteproblematikk og hormoner eller gener, enkelte medisiner som p-piller eller antidepressiva, for høyt vitamin A-inntak, anemi, cellegift og stråleterapi, sier O. Lønning.

Under kan du lese mer om hvilke interne eller eksterne grunner som kan ligge bak hår- eller hodebunnstillstanden din.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!