Sminkevideo: Flytende eyeliner gjort enkelt

Styr unna disse eyeliner-tabbene

De utallige og nokså frustrerende timene foran speilet for å få til en fin, flytende eyeliner er over. Vi har de beste triksene. Og mytene du må slutte å tro på.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

La oss bare stadfeste én ting én gang for alle; Alle kler en flytende eyeliner. Ja, den som stikker ut som en liten vinge av ytre øyekrok, og som Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Lauren Conrad og Adele er så kjente for.

Men den elegante linjen langs vippekanten, som ser sålig enkel ut, ender ofte opp i et overdrevent forbruk av q-tips, frustrasjon og mørke sirkler rundt øynene før fest.

For selv om denne populære sminketeknikken er særdeles kledelig, ja, så er den kun det når eyelineren blir påført korrekt.

Men heldigvis er det bare et par gode knep (og litt øving) som skal til for at alle og enhver kan rocke en flytende eyeliner.

De vanligste mytene

En av de største grunnene til at mange kvier seg for å teste flytende eyeliner, og heller holder seg til vanlig kajal i blyantform, er de mange feilaktige mytene som svirrer rundt på folkemunn - til og med på nettet.

Så før vi setter i gang med tipsene som garanterer en perfekt flytende eyeliner, må vi bare legge noen av disse mytene døde.

"Jeg har for små øyne": Feil: En eyeliner kan forlenge øyet og åpne det, spesielt når den kun er lagt fra midten av vippekanten og ut.

"Jeg har for runde øyne". Feil: Så lenge tykkelsen er korrekt, kan man faktisk flate ut et rundt øye ved å legge eyelineren på hele vippekanten og tynnere på midten.

"Jeg har for tunge øyelokk". Feil: Selv om det kan være vanskeligere, er det langt ifra umulig og vil faktisk gi øyet ditt et løft. Nøkkelen ligger i å unngå linjene på siden av øyet - som vi skal se på lengre ned i artikkelen.

"Jeg er for gammel". Feil: Dette er en tidløs klassiker som kler absolutt alle aldre.

"Man trenger teip, øyesminkefjerner, papirmaler og alskens rare duppedipper for å få det til - sånn som på YouTube-videoer". Feil: Selv om dette kan være nyttig for noen, er disse triksene mer en gimmick.

"Eyelineren smitter av på øyelokket og renner". Feil: Så lenge du finner det korrekte produktet for deg, holder den seg på plass hele kvelden.

Sånn - da er vi fri for de villedende mytene, og stiller med blanke ark for å teste ut en flytende eyeliner.

FEIL: En ujevn eyeliner lagt med feil fremgangsmåte og vinkel, kan virkelig se helt krise ut på ethvert øye.

FEIL: En ujevn eyeliner lagt med feil fremgangsmåte og vinkel, kan virkelig se helt krise ut på ethvert øye. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Bruk riktig produkt

Man kan være så stødig på hånda som man bare vil, men så lenge man bruker feil produkt, vil eyelineren alltid være en vanskelig prosess. Vi har fire klassiske eyeliner-typer:

  1. Gele-eyeliner som påføres med separat kost.
  2. Flytende-eyeliner har en kost i skaftet som allerede ligger dyppet den flytende eyelineren, slik som en maskara gjør.
  3. Felttip-eyeliner - ligner på en tusj.
  4. Cake-eyeliner som påføres med våt, separat kost.

Hvilken man selv liker best, er veldig individuelt.

Mange har forelsket seg i gele-eyelinere, da de tørker veldig godt og smitter dermed ikke av på øyelokket. Problemet er dog at de ofte kan tørke så mye at de smuldrer opp i løpet av kvelden og faller litt ned på kinnet. Dette skjer spesielt med oss som har tørre øyelokk, og passer derfor best til deg med fetere hud.

Den klassiske, flytende eyelineren har nok vært den mest solgte de siste tyve årene, selv om de ofte har klønete koster som lett søler utenfor linjen. I tillegg kan de ofte bruke litt lang tid på å tørke, så det er viktig å holde blikket ned i to-tre minutter etter påføring - og i hvert fall ikke nyse! Gå for typen med myk, men samlet kost - som ikke spriker hvis du vil teste denne.

Felttip-eyeliner (eyeliner-tusj) er den nye stjernen på sminkehimmelen, og en personlig favoritt så lenge tippen er lang, smal og ikke for hard. Fargen glir lett på ved å legge tippen flat, og det er enkelt å lage en tynn avslutning. Det eneste problemet kan være hvis man liker å bruke tuppen og ikke flaten for å tegne opp formen, da en felttip-eyeliner ikke er egnet til dette.

Cake-eyeliner er den originale formen og har funnets i sin moderne form siden 1920-tallet. Produketet ser ut som en sort øyeskygge som forvandles til en flytende eyeliner ved å dyppe en tynn kost i vann og snurre den lett i produktet. Det finnes ikke så mange av disse lenger, da de ofte blir litt grålige og lett renner - fordi de tross alt blandes med vann. Regn, svette eller tårer vil dermed løse opp produktet igjen.

Hvis det er første gangen du prøver en eyeliner, så anbefaler jeg felttip- eller gele-eyeliner.

Stø hånd og speil

Alfa og omega for en fin eyeliner, er uten tvil en stø hånd. Selv har jeg av natur har en liten skjelving på hånda, til tross for at jeg er makeupartist, så jeg har et par knep som gjør jobben lettere.

FELTTIP-EYELINER: 1. Flex Tip Eyeliner fra Isadora (kr 120), 2. Liquid Eyeliner fra Make Up Store (kr 145), 3. Limitless Liquid Liner Pen fra Smashbox (kr 170), 4. Super Liner Perfect Slim fra L'Oréal Paris (kr 119), 5. The Curve fra Nyx Cosmetics (kr 195).

FELTTIP-EYELINER: 1. Flex Tip Eyeliner fra Isadora (kr 120), 2. Liquid Eyeliner fra Make Up Store (kr 145), 3. Limitless Liquid Liner Pen fra Smashbox (kr 170), 4. Super Liner Perfect Slim fra L'Oréal Paris (kr 119), 5. The Curve fra Nyx Cosmetics (kr 195). Foto: FOTO: Produsentene.

Alt handler om å gi maks støtte til hele armen og hånden, på hver sin måte - og bevege minimalt på fingrene.

Første prioritering burde være å finne noe å lene albuen på, et bord eller vinduskarm, som gjerne er i samme høyde som bysten din.

Hold så skaftet på eyelineren, slik som du ville holdt en blyant for å skrive, og len lillefingeren lett mot kinnet slik at tuppen liner seg naturlig opp med vippekanten (sjekk videoen over for å se denne bevegelsen bedre).

Plasser et håndspeil ved haka, tipp hodet bakover og se ned i speilet for bedre sikt. Da legger øyevippene seg også nedover, slik at de ikke kommer i veien for kosten du bruker.

Strategisk påføring

For å legge en jevn og fin eyeliner, som gir øyet et løft og som blir en naturlig del av vippekanten, er det viktig at vi har en plan. Heldigvis har vi universale retningslinjer som tillater en perfekt eyeliner, uansett øyeform.

Begynn fra midten av vippekanten, rett over iris, og legg eyelineren med strøk utover - så nær vippekanten som mulig. Helst på selve vipperoten for å sikre at linjen blir så tett som mulig.

KLASSISK FLYTENDE EYELINER: 1. Liquidlast Liner fra MAC (kr 190), 2. L´eyeliner fra Yves Saint Laurent (kr 280), 3. Col Xpert Waterproof Eyeliner fra Max Factor (kr 105), 4. Superliner fra L'Oréal Paris (kr 119), 5. Liquid Eyeliner fra Organic Glam (kr 195).

KLASSISK FLYTENDE EYELINER: 1. Liquidlast Liner fra MAC (kr 190), 2. L´eyeliner fra Yves Saint Laurent (kr 280), 3. Col Xpert Waterproof Eyeliner fra Max Factor (kr 105), 4. Superliner fra L'Oréal Paris (kr 119), 5. Liquid Eyeliner fra Organic Glam (kr 195). Foto: FOTO: Produsentene.

Klarer du å legge den kosten eller tusjen du bruker på langs, er dette ofte det letteste. Hvis ikke drar du bare kosten utover med korte og jevne strøk.

Når du har cirka tre til fem vippehår igjen i ytterkant, stopper du oppe og sjekker hvor vingen skal gå.

Unngå triste øyne

Se rett frem i speilet, og forestill deg at retningen på eyeliner skal gå mot rett over øver. Går den mye høyere, er det lett for at eyelineren får en uheldig knekk. Går den lavere, ser vi ofte både dratt og trist ut.

Målet er å få vingen til å ligne på en øyevippe helt ytterst på øyet. Nettopp derfor er det viktig at den får riktig kurve og avsluttes tynt, akkurat som en øyevipp gjør.

Sett så et lite, nesten usynlig, merke der du ønsker at eyelineren mer eller mindre skal slutte. Dra så eyelineren fra dette merket og inn mot der du stoppet på vippekanten.

Juster

Nå har vi fått en baseform - som vi fortsatt må justere for å få helt perfekt. Begynn med å trekk en linje fra enden av eyelineren og ned til øyekroken som fortsatt skal være fri for produkt.

Nå har vingen blitt til en trekant med bar hud i midten som skal fylles inn med produktet. Alt som gjenstår nå, er å sørge for at kanten er helt jevn ved å forsiktig legge frisk eyeliner over samme område på nytt, og lage en tynn avslutning hvis den ikke allerede er det.

Samtidig er en viktig nøkkel å sørge for at hellingen fra tuppen på vingen og inn til midten av vippekanten er gradvis jevn, og ikke for brå.

GEL-EYELINER: 1. Super Liner Gel Intenza fra L'Oréal Paris (kr 129), 2.Lasting Drama Cream Eyeliner fra Wet 'n Wild (kr 79), 3. Fluidline fra MAC (kr 160), 4. Jet Set Waterproof Eye Liner fra Smashbox (kr 160), 5. Long-Wear Gel Eyeliner (kr 225).

GEL-EYELINER: 1. Super Liner Gel Intenza fra L'Oréal Paris (kr 129), 2.Lasting Drama Cream Eyeliner fra Wet 'n Wild (kr 79), 3. Fluidline fra MAC (kr 160), 4. Jet Set Waterproof Eye Liner fra Smashbox (kr 160), 5. Long-Wear Gel Eyeliner (kr 225). Foto: FOTO: Produsentene.

Ønsker man å legge eyelineren helt inn til indre øyekrok, er det viktig å legge den så tynt som mulig. Der hvor vippekanten bøyer seg nedover, må eyelineren ligge på undersiden av vippekanten - ellers blir den for tykk og forstyrrende.

Prøv igjen og igjen

Nå som man kan de riktige stegene, betyr det ikke at eyelineren blir perfekt ved første forsøk, men hvis du holder deg til tipsene, vil fremgangsmåten bli litt lettere hver gang du prøver.

Synd du fortsatt det er vanskelig, er et godt tips å forestille deg en forlenget linje av din nedre vippekant, som fortsetter oppover i retning av rett over øret. Da må fortsatt vingen justeres i overkant, men dette er enklere for noen.

Hvis du har tunge øyelokk eller linjer i huden, er det viktig å legge eyelineren under disse, slik som jeg viser i videoen over, ellers vil vingen få en helt annen retning enn det du hadde tenkt.

Men det fantastiske er at når man først nailer teknikken, er det en fantastisk kledelig og effektiv sminkelook som ikke krever så mye annen sminke, hvis man ikke vil. Bare på med litt maskara og man er good to go.

STOR EFFEKT: Ved å legge en korrekt eyeliner, får øyne et fint løft, og en delikat finish - mens den ukorrekte eyelineren får øyet til å virke tungt, trist og møkkete.

STOR EFFEKT: Ved å legge en korrekt eyeliner, får øyne et fint løft, og en delikat finish - mens den ukorrekte eyelineren får øyet til å virke tungt, trist og møkkete. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Les også:

Dette redskapet kan gi deg penere og strammere hud

Hun har garderoben alle jenter ønsker seg

H ar du sett boksering-trikset?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning