Det som ser bra ut på syltynne modeller på catwalken er ikke nødvendigvis like pent på mer formfulle jenter. Men det er flere av høstens trender som gjør seg like godt, om ikke bedre, på jenter med former.

Vi har snakket med ekspertene om hvilke trendplagg som passer til formfulle jenter, og hvordan man bruker dem.

Framhever midjen

- Tights er bra for formfulle jenter. Det blir nesten som hold-in undertøy, og gir en fin fasong på beina, sier Liv Kjos, stylist og driver av bloggen livs-stil.blogspot.com.

Kombiner sammen med en tunika over tightsen, bare pass på at den ikke blir for stor og posete, det får en nemlig til å se større ut.

- Bruk gjerne en blazer til. De er gjerne figursydde og framhever midjen, forteller Kjos.

Man kan også bruke en hals eller skjerf med mønster i halsen. Bruk mønster på de stedene av kroppen som du ønsker å fremheve.

Share

FRA VENSTRE: Blazer fra Topshop (kr 552), skjerf fra Gina Tricot (kr 179), sko fra Dune (kr 911), tunika fra Rut M.Fl (kr 159), tights fra Lindex (kr 299).=

FRA VENSTRE: Blazer fra Topshop (kr 552), skjerf fra Gina Tricot (kr 179), sko fra Dune (kr 911), tunika fra Rut M.Fl (kr 159), tights fra Lindex (kr 299). © Foto: Asos.com,Nelly.com, produsent

Elegant og kvinnelig

- Et nøkkelplagg denne høsten som er fint for jenter med former, er blyantskjørtet, sier stylist Line Kirkhus.

Blyantskjørtet fremhever former på en fin og kvinnelig måte, og kan både se sofistikert og røft ut.

For en litt elegant look, bruk den til en søt blondetopp som verken er for trang eller løs. Bruk denne høstens fuskepelsjakker med et belte i livet, for å få fram en fin silhuett.

FRA VENSTRE: Skjørt fra HogM (kr 199), t-skjorte fra Cubus (kr 179), sko fra Asos (kr 1104), jakke fra Vila (kr 799).=

FRA VENSTRE: Skjørt fra H&M (kr 199), t-skjorte fra Cubus (kr 179), sko fra Asos (kr 1104), jakke fra Vila (kr 799). © Foto:Nelly.com, produsent.

Forlenger beina

- Gå for et par herrebukser, både de som er sigarettformede og de som er vide hele veien. Disse gjør at man forlenger silhuetten, og beina og ser flotte og lange ut, forklarer Kirkhus.

Kombiner med en pen bluse som ikke er for stor, og en kåpe som fokuserer på midjen. Topp 70-talls stilen på antrekket med en hatt.

Det er alltid fint med høye hæler, det gir en bedre holdning og lengre bein.

FRA VENSTRE: Jakke fra Ellos (kr 899), bluse fra Topshop (kr 295), hatt fra Asos (kr 202), sko fra Asos (kr 350), bukse fra HogM (kr 299).=

FRA VENSTRE: Jakke fra Ellos (kr 899), bluse fra Topshop (kr 295), hatt fra Asos (kr 202), sko fra Asos (kr 350), bukse fra H&M (kr 299). © Foto: Produsent.

Hyllest til former

Tv-serien Mad Men har fått 50-talls stilen tilbake i motebildet, og denne høsten er det å se over alt.

50-tallet var en hyllest til kvinnelig former, og er derfor som skapt for formfulle kvinner. Her er det kurver og timeglassfigur som gjelder.

- Marker midjen, bruk knelange skjørt og kroppsnære plagg som understreker de kvinnelige formene, sier Kirkhus.

Kombiner med et par pumps med sløyfe på for å understreke den feminine stilen, og sett en spiss på antrekket med et par skinnhansker.

Les også:

Disse fargene gjelder i høst

Slik blir du trendy i strikk

Super jakke til kalde dager

Lag verdens beste muffins

FRA VENSTRE: Skjørt fra Topshop (kr 552), t-skjorte fra HogM (kr 79,50), sko fra Carvela (kr 1381), hansker fra Lindex (kr 299), jakke fra Topshop (kr 1151).=

FRA VENSTRE: Skjørt fra Topshop (kr 552), t-skjorte fra H&M (kr 79,50), sko fra Carvela (kr 1381), hansker fra Lindex (kr 299), jakke fra Topshop (kr 1151). © Foto:Asos.com, produsent.

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om høsttrendene

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!