Nå er designervesker med prangende logoer helt ut, og klassiske kvalitetsvesker med enkle detaljer er de nye trendveskene.

Høstens vesker skal være små, nette og gjerne en typen «box-bag», som er en veske med hardt skall og en mer firkantet fasong.

Vesken «alle» vil ha

Det er vårens store it-veske, nemlig Classic Box Bag fra Céline, som er den store inspirasjonen bak sesongens vesketrend. Vesken har en ren og enkel design i god kvalitet, og er helt uten synlige logoer. Bare de som er oppdaterte på motefronten ser at det er en Céline-veske.

Samtidig er vesken klassisk og elegant, og kommer aldri til å bli utdatert. Det er bra, for med en prislapp som starter på 17,000 kroner og oppover, er det greit at den varer en stund.

IT-VESKEN: Leighton Meester har skaffet seg årets trendveske, nemlig Classic Box Bag fra Céline.=

IT-VESKEN: Leighton Meester har skaffet seg årets trendveske, nemlig Classic Box Bag fra Céline. © Foto: Stella, produsenten

Fine budsjettvarianter

Dette er en veske de færreste har råd til, derfor er det så fint at det nå finnes mange rimeligere alternativer i den samme sjangeren.

Sesongen trendvesker er et forfriskende avbrekk fra de posete veskene som har dominert de siste sesongene. Nå skal veskene være mindre og enklere, og gjerne med kombinerte skulderstropper slik at man både kan bære den i hånda og henge den over skulderen.

Velg selv om du vil bruke den som en crossover-veske eller bare la den henge ned langs siden.

FRA VENSTRE: Chloé Elsie (kr 9782), Zara (kr 399) og Asos (kr 1200)=

FRA VENSTRE: Chloé Elsie (kr 9782), Zara (kr 399) og Asos (kr 1200)

Blir aldri umoderne

Selv om det er mange rimelige varianter å velge mellom i butikkene, trenger du ikke være redd for å bruke noen ekstra slanter på denne typen veske.

Dette er nemlig en modell som er så klassisk at den holder i mange år framover. Selv om den er spesielt i vinden akkurat nå, vil den aldri bli umoderne.

For mange er den kanskje litt for liten til å bruke som en hverdagsveske, men den er det perfekte tilbehør til en middag ute eller på fest.

Du får plass til lommebok, mobiltelefon og litt sminke, noe som er perfekt for en kveld på byen.

FRA VENSTRE: Maison Martin Margiela (kr 7750), rød veske fra Zara (kr 559), Topshop (kr235) og brun veske fra Topshop (kr 300)=

FRA VENSTRE: Maison Martin Margiela (kr 7750), rød veske fra Zara (kr 559), Topshop (kr235) og brun veske fra Topshop (kr 300)

FENDIKOPI: Om du ønsker en rimeligere variant av vesken fra Fendi, kan du velge mellom en fra Topshop (t.v)(kr 330) og fra Zara (kr 299).=

FENDIKOPI: Om du ønsker en rimeligere variant av vesken fra Fendi, kan du velge mellom en fra Topshop (t.v)(kr 330) og fra Zara (kr 299).

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om høsttrendene

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!